Aktualno

INICIJATIVA TUP – URBANA ČETVRT Ako smo do sad propustili sve prilike, ne moramo i ovu

INICIJATIVA TUP - URBANA ČETVRT Ako smo do sad propustili sve prilike, ne moramo i ovu

Inicijativa TUP – urbana četvrt odlučila se obratiti javnosti priopćenjem, a vezano za kupju društva TUP d.d., koju bi trebala realizirati tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Dubrivnika UTD Ragusa.

Iz Inicijative naglašavaju kako je kupnja TUP-a financijski ne samo održiva, nego i isplativa, a to ukratko potvrđuju i ovi podaci:
Grad kupuje TUP i njegove nekretnine za manje od 450 eura po m2. Kolika je inače cijena kvadratnog metra u gradu, 2000 – 3000 – 4000 eur/m2? Grad kupuje društvo bez dugova. Grad kupuje TUP za 10 milijuna eura, a službena procjena vrijednosti TUP-a je 19 milijuna eura. Prema dostupnim podacima, TUP od najma godišnje zaradi oko 4 milijuna kuna, a iznajmljiuje 60 posto prostora. Ovih 40 posto prostora nije se iznajmljivalo jer se koristio za proizvodnju, ali sad se i tih 40 posto može iznajmiti te se tako može pokriti rata kredita.
Nakon isteka kredita, UTD Ragusa, čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik, godišnje će moći od najma u TUP-u uprihodovati više od 6 milijuna kuna.

Naglašavaju i kako će se kupnjom TUP-a nastaviti razvijati sadržaji za širu lokalnu zajednicu te će Grad rješiti mnogobrojne vlastite probleme s prostorom. Uz to, napominju, Grad zadržava vlasništvo nad iznimno vrijednom lokacijom koja može biti jedna od ključnih točaka zaokreta prema ravnomjernijem i kvalitetnijem razvoju grada.

-Podržavamo gradonačelnika u njegovim nastojanjima da za Grad osigura ovaj vrijedan prostor. Zahvaljujemo se i Srđevcima na njihovoj bezrezervnoj podršci te pozivamo sve stranke da stanu iza ovog projekta, jer ako smo do sad propustili sve prilike, to ne mora značiti da moramo propustiti i ovu, vjerojatno i zadnju koja će nam se pružiti – zaključuju iz Inicijative TUP – urbana čtvrt.

 

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist