Politika

REAGIRALI NA FRANKOVIĆA ‘Srđevci su pokrenuli kupovinu TUP-a i bezrezervno je podržavaju’

REAGIRALI NA FRANKOVIĆA 'Srđevci su pokrenuli kupovinu TUP-a i bezrezervno je podržavaju'

Iz Srđ je Grad uputili su priopćenje kojim su se očitovali o današnjoj objavi gradonačelnika Mata Frankovića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-1. Istina je da je kupovina TUP-a naša predizborna točka programa. U predizborno vrijeme, gradonačelnik je odlučno tvrdio da Grad neće kupiti TUP. Drago nam je da se nakon izbora predomislio i prihvatio naše argumente.

U postupku kupovine TUP-a koji je pokrenuo u cijelosti smo ga podržavali, ponajprije time što smo se iz priče oko TUP-a medijski povukli kako ga ne bismo nervirali. Naime, kapriciozan kakav jest, mogao je ugroziti proces samo kako ne bi morao priznati da su srđevci u pravu – da je kupovina TUP-a višestruko korisna investicija.

2. Navodni ‘sastanak Vlahušića, Tropana, jednog novinara i još nekih osoba u jednom dubrovačkom hotelu’, o čemu piše Franković, u cijelosti se ne uklapa ni u modus operandi ni u habitus Srđ je Grad. Formom zasigurno ne, a debelo dvojimo niti sadržajem. Stoga spominjanje Srđ je Grad, makar i u najudaljenijem kontekstu navodnog sastanka, držimo patetičnim pokušajem diskreditacije.

3. Stopedeset tisuća kuna navodnog duga SDP-ovog vijećnika prema TUP-u problem je bivše uprave TUP-a, ne gradonačelnikov. Gradonačelnik Dubrovnika, ‘najvažnijeg grada u Hrvatskoj’ kako gradu i sebi voli tepati Franković, zasigurno ima drugih problema kojima bi se hitnije trebao pozabaviti, umjesto da kopa po prljavom rublju političkih protivnika. Predlažemo mu da krene od sebe i 250 000 kuna godišnje koje je dodijelio obitelji svoje pročelnice.

4. Srđevci su pokrenuli kupovinu TUP-a i bezrezervno je podržavaju. Ostaje nam samo za nadati se da je postupak kupovine obavljen u skladu sa zakonom i da ničim nije dovedena u pitanje realizacija te vrijedne ideje.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist