Aktualno

Inflacija na rekordnih 12,8 posto

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u rujnu 2022. u odnosu na kolovoz 2022. u prosjeku su više za 1,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na rujan 2021., odnosno na godišnjoj razini, u prosjeku su više za 12,8 posto, dok su u godišnjem prosjeku više za 8,6 posto.

Na godišnjoj razini, najveći porast potrošačkih cijena u prosjeku je ostvaren u skupinama Hrana i bezalkoholna pića, za 19,1 posto, Restorani i hoteli, za 17,3 posto, Pokućstvo, oprema za kuću i redovito održavanje kućanstva, za 15,7 posto, Stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva, za 13,3 posto, Prijevoz, za 12,3 posto, Razna dobra i usluge, za 10,7 posto, Odjeća i obuća, za 10,1 posto, Rekreacija i kultura, za 8,8 posto te Alkoholna pića i duhan, za 4,2 posto.

Cijelo priopćenje možete pročitati ovdje.

 

Pročitajte još

U Dalmaciju sljedeći tjedan stiže hladni val, trajat će nekoliko dana

Dulist

Ponovno otvorena Kneževa barokna kapelica u Dvoru posvećena rođenju Blažene Djevice Marije

Dulist

Interaktivne radionice Pričopričanja u Saloči od zrcala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija