Aktualno

Imperial Chamber Orchestra ilegalno svirao u Dubrovniku, dvije glazbenice bit će protjerane iz EU

Imperial Chamber Orchestra ilegalno svirao u Dubrovniku, dvije glazbenice bit će protjerane iz EU

Dvije glazbenice, državljanke trećih zemalja, inače članice Imperial Chamber Orchestra of Dubrovnik, zatečene su, neslužbeno doznaje DuList, na ilegalnom radu u Hrvatskoj. Riječ je, podsjetimo, o glazbenicima koji u crkvi sv. Spasa, ali i u crkvi Rozario izvode koncerte klasične glazbe te svojim agresivnim i gerila marketingom zbunjuju javnost dovodeći sve u zabludu da se radi o Dubrovačkom simfonijskom orkestru.
Naime, nakon sinoć održanog koncerta u crkvi Rozario, obavljena je zajednička akcija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnog inspektorata. Na terenu je, neslužbeno doznajemo, pronađen niz nepravilnosti. Tako državljanka Njemačke, inače vlasnica tvrtke koja je u našem gradu organizirala ove koncerte, nije imala registriranu djelatnost za obavljanje tog posla, što znači da ona kao državljanka EU u Dubrovniku dakle boravi legalno, ali je nelegalno obavljala posao.

S druge strane dvije državljanke trećih zemalja nelegalno su radile u Dubrovniku. Nakon izvršnosti bi, neslužbeno doznajemo, trebala uslijediti mjera njihovog protjerivanja iz Europske unije.

 

Pročitajte još

[FOTO] ESN DUBROVNIK Strani i lokalni studenti očistili Šulića!

Nora Di Leo

U DUBROVNIKU Pretragom kuće 43-godišnjaka pronađen laboratorij za uzgoj ‘trave’

Dulist

[FOTO] DOBRE VIJESTI Provozali smo se ‘Neboderkom’ s Tatjanom Puljizević!

Nora Di Leo