Aktualno

Imperial Chamber Orchestra ilegalno svirao u Dubrovniku, dvije glazbenice bit će protjerane iz EU

Imperial Chamber Orchestra ilegalno svirao u Dubrovniku, dvije glazbenice bit će protjerane iz EU

Dvije glazbenice, državljanke trećih zemalja, inače članice Imperial Chamber Orchestra of Dubrovnik, zatečene su, neslužbeno doznaje DuList, na ilegalnom radu u Hrvatskoj. Riječ je, podsjetimo, o glazbenicima koji u crkvi sv. Spasa, ali i u crkvi Rozario izvode koncerte klasične glazbe te svojim agresivnim i gerila marketingom zbunjuju javnost dovodeći sve u zabludu da se radi o Dubrovačkom simfonijskom orkestru.
Naime, nakon sinoć održanog koncerta u crkvi Rozario, obavljena je zajednička akcija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnog inspektorata. Na terenu je, neslužbeno doznajemo, pronađen niz nepravilnosti. Tako državljanka Njemačke, inače vlasnica tvrtke koja je u našem gradu organizirala ove koncerte, nije imala registriranu djelatnost za obavljanje tog posla, što znači da ona kao državljanka EU u Dubrovniku dakle boravi legalno, ali je nelegalno obavljala posao.

S druge strane dvije državljanke trećih zemalja nelegalno su radile u Dubrovniku. Nakon izvršnosti bi, neslužbeno doznajemo, trebala uslijediti mjera njihovog protjerivanja iz Europske unije.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist