DuList IN

Imamo Gladušin brzinski recept za najfiniji čokoladni tart

gladusa tart 00
{"subsource":"done_button","uid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250841","source":"other","origin":"gallery","source_sid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250994"}

Simpatična Zrinka Zekulić, Plo­čanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čita­telje DuLista donosi recept za najfiniji čokoladni tart. Zrinka gaji veliku lju­bav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 13 tisuća ljudi.

Pripremila Zrinka Zekulić / Gladuša

Recept
Tijesto:⁣
250 g pirovog brašna⁣
Prstohvat soli⁣
20 g smeđeg šećera⁣
80 ml maslinovog ulja⁣
60 ml hladne vode⁣

gladusa tart

Krema:⁣⁣
400 ml kokosovog mlijeka iz limenke⁣
250 g tamne čokolade⁣
Prstohvat soli⁣
Žlica maslaca od badema/lješnjaka⁣

Postupak:⁣
Zamijesite sastojke za tijesto dok ne nastane kompaktna masa. Nije potrebno predugo mijesiti da tijesto ne bude žilavo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Potom razvaljajte tijesto i stavite u kalup (24 cm). Odrežite ukoliko imate viška tijesta. Izbockajte tijesto prije pečenja. Pecite na 170 stupnjeva 20 minuta. Na laganoj vatri otopite čoko­ladu u kokosovoj kremi i dodajte sol i maslac. Miješajte da ne ostanu gru­dice. Izlijte na pečeno tijesto i stavite na hladno preko noći. Ohladite prije stavljanja u frižider.

Pročitajte još

NOVI KINO TJEDAN Od animiranog spektakla do nagrađivanog dokumentarca

Dulist

#HRABRO SRCE, NAŠA DORIS BENDER Godina puna uspona i padova, ispred mene puno i previše, ali sam krenula naprijed!

Dulist

(FOTO) Psihomodo pop rasplesao Dubrovčane

Dulist