DuList IN

Imamo Gladušin brzinski recept za najfiniji čokoladni tart

blank
{"subsource":"done_button","uid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250841","source":"other","origin":"gallery","source_sid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250994"}

Simpatična Zrinka Zekulić, Plo­čanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čita­telje DuLista donosi recept za najfiniji čokoladni tart. Zrinka gaji veliku lju­bav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 13 tisuća ljudi.

Pripremila Zrinka Zekulić / Gladuša

Recept
Tijesto:⁣
250 g pirovog brašna⁣
Prstohvat soli⁣
20 g smeđeg šećera⁣
80 ml maslinovog ulja⁣
60 ml hladne vode⁣

blank

Krema:⁣⁣
400 ml kokosovog mlijeka iz limenke⁣
250 g tamne čokolade⁣
Prstohvat soli⁣
Žlica maslaca od badema/lješnjaka⁣

Postupak:⁣
Zamijesite sastojke za tijesto dok ne nastane kompaktna masa. Nije potrebno predugo mijesiti da tijesto ne bude žilavo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Potom razvaljajte tijesto i stavite u kalup (24 cm). Odrežite ukoliko imate viška tijesta. Izbockajte tijesto prije pečenja. Pecite na 170 stupnjeva 20 minuta. Na laganoj vatri otopite čoko­ladu u kokosovoj kremi i dodajte sol i maslac. Miješajte da ne ostanu gru­dice. Izlijte na pečeno tijesto i stavite na hladno preko noći. Ohladite prije stavljanja u frižider.

Pročitajte još

BEZ PEČENJA Jannette ima super recept za cheesecake s bijelom čokoladom

Dulist

Stigla nam je opet i ‘Bravo Eugenia’, društvo joj pravi još jedna luksuzna jahta

Dulist

Ručni radovi gospođe Jelene krase domove od Rusije do Brazila

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija