DuList IN

Imamo Gladušin brzinski recept za najfiniji čokoladni tart

gladusa tart 00
{"subsource":"done_button","uid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250841","source":"other","origin":"gallery","source_sid":"28B256F3-82AA-460B-990D-FCC825C8F197_1621056250994"}

Simpatična Zrinka Zekulić, Plo­čanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čita­telje DuLista donosi recept za najfiniji čokoladni tart. Zrinka gaji veliku lju­bav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 13 tisuća ljudi.

Pripremila Zrinka Zekulić / Gladuša

Recept
Tijesto:⁣
250 g pirovog brašna⁣
Prstohvat soli⁣
20 g smeđeg šećera⁣
80 ml maslinovog ulja⁣
60 ml hladne vode⁣

gladusa tart

Krema:⁣⁣
400 ml kokosovog mlijeka iz limenke⁣
250 g tamne čokolade⁣
Prstohvat soli⁣
Žlica maslaca od badema/lješnjaka⁣

Postupak:⁣
Zamijesite sastojke za tijesto dok ne nastane kompaktna masa. Nije potrebno predugo mijesiti da tijesto ne bude žilavo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta. Potom razvaljajte tijesto i stavite u kalup (24 cm). Odrežite ukoliko imate viška tijesta. Izbockajte tijesto prije pečenja. Pecite na 170 stupnjeva 20 minuta. Na laganoj vatri otopite čoko­ladu u kokosovoj kremi i dodajte sol i maslac. Miješajte da ne ostanu gru­dice. Izlijte na pečeno tijesto i stavite na hladno preko noći. Ohladite prije stavljanja u frižider.

Pročitajte još

LJETNO KINO SLAVICA Premijera filma mladog dubrovačkog redatelja Franka Dujmića

Dulist

ZAVRŠEN PETI FESTIVAL Lopud još jednom potvrdio status otoka koji živi kroz umjetnost

Dulist

ANTE DROPULJIĆ Od sporta do restorana s Michelinovim zvjezdicama i kuhanja za slavne face!

Marijana Tadić