Zanimljivosti

Ima i toga: Neki roditelji ne plaćaju vrtić

Zbog nepodmirivanja računa pojedinih roditelja, Dječji vrtići Dubrovnik prisiljeni su poduzimati i drastične mjere poput ispisivanja djece iz vrtića.

To je u današnjem nastavku Gradskog vijeća izazvalo rapravu, uz sugestije Gradu Dubrovniku da se pomogne onim roditeljima koji vrtić ne mogu plaćati. No, ravnateljica Dječjih vrtića Boja Milan Mustać naglasila je kako su među neplatišama uglavnom oni roditelji koji imaju novaca, jer se za socijalno ugrožene uvijek nađu sredstva.

Mustać je, objašnjavajući vijećnicima izvješće o radu za 2011. godinu, naglasila kako je broj djece u grupama velik. Čak 18 posto veći od standarda.
– To je prava slika stanja u Dubrovniku kad roditelji ne mogu platiti vrtić, što je bolno i za roditelje i za djete – rekao je vijećnik Marinko Vlahinić (HDZ) predloživši gradskoj upravi da se za tih 20-ero djece, koja bi zbog neplaćanja mogla biti ispisana, nađe rješenje.

– Iz mog dosadašnjeg iskustva ne plaćaju oni koji imaju. Za one koji su siromašni Grad i Vrtći uvijek nađu načina. Tu je i Zaklada Blaga djela koja plaća vrtić za 27-ero djece – istaknula je Milan Mustać, dodavši još jednom kako se za svaku potrebitu obitelj unutar kuće nađe rješenje.
– Roditelji koji imaju zaborave ili jednostavno nestanu i ne plate – zaključila je ravnateljica Milan Mustać.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Procvjetao mjenduo u Župi dubrovačkoj!

Dulist

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija