DuList PROMO

IGRAČKE KAO BLAGDANSKI MOTIV Nezaboravne uspomene kroz zagrebački Advent

IGRAČKE KAO BLAGDANSKI MOTIV Nezaboravne uspomene kroz zagrebački Advent

Ovogodišnji Advent u Zagrebu posebno je osmišljen kako bi zadovo­ljio i razveselio one najmlađe. Tradi­cionalne hrvatske igračke, drvene ili platnene, klasične ili animirane, lutke ili autići, podsjećaju na djetinstvo i naj­ljepše doba godine kada se međusobno darujemo. Tko ne pamti ono uzbuđe­nje, onaj osmijeh na licu kad dijete na božićno jutro otvara poklone i u njima pronalazi igračku koju je toliko dugo čekalo? Advent Zagreb spaja upravo to: igračke i Božić. Ove će vas godine diljem ovog grada s milijun srca doče­kati predimenzionirane igračke koje su se proizvodile upravo na području Zagreba – bilo da se radilo o klasič­nim Disneyevim junacima iz tvornice radionice. Također, razni obrtnici specijalizirani za proizvodnju igraBiserka ili pak plišancima iz Vavrine čaka predstavit će svoje autentične, unikatne i poučne igračke. Prošećite ulicama i zavirite na štandove naših maštovitih obrtnika na desetak razli­čitih lokacija. ­
IGRAČKE KAO BLAGDANSKI MOTIV Nezaboravne uspomene kroz zagrebački Advent
Zagreb u adventskom ruhu
Svi oni koji su posjetili Zagreb u adventsko vrijeme znaju kako neće ostati ravnodušni blagdanskim ruhom kojim je zaogrnut – čarobnim svijetom orašara, Mjesečevim vrtom, drvenim kućicama, raskošno ukrašenim boro­vima, tisućama i tisućama lampica diljem centra grada, umjetničkim instalacijama, klizalištima… Od Zri­njevca, preko Trga kralja Tomislava, Trga J. J. Strossmayera, Oktogona, Trga bana Josipa Jelačića do Europ­skog trga – sve lokacije Donjeg grada pozivaju na veselje, griju dušu i raz­galjuju srca. Gornji grad je izuzetno posjećen za vrijeme Adventa od Trga svetog Marka, Parka Bele IV, Stro­ssmayerovog šetališta kao i platoa Gra­dac s foto pointovima s očaravajućom božićnom scenografijom i čudesnim pogledom na adventski grad.
IGRAČKE KAO BLAGDANSKI MOTIV Nezaboravne uspomene kroz zagrebački Advent
Raskošna kulturno-glaz­bena događanja
Uz tradicionalne hrvatske igračke, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glaz­bena događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje. Naime, za vrijeme Adventa Zagreb održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata, gdje će, između ostalog, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost. Pojedini zagrebački muzeji poput Muzeja za umjetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja preki­nutih veza i Muzeja čokolade također
su se uključili u Advent s prigodnim programima, a treba istaknuti i ostala događanja kao što su: predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q’ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.
Advent će se oplemeniti s raznim novitetima, a to su: Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostite­ljima, Advent u Prolazu Matice hrvat­skih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima. Advent na Zrinjevcu očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje.
Igračke, blagdansko ozračje, razni koncerti i događanja kreirat će nezabo­ravne adventske razglednice iz Zagreba i na svaki trg, ulicu i park udahnuti ljubav. Okićena božićna drvca, sjajne kuglice, orašari, igračke, božikovina i imele strpljivo čekaju vesela dječja lica. Dođite u Zagreb i ugrijte svoja srca posebnim božićnim duhom.

Detalji o cjelokupnom programu zagrebačkog Adventa dostupni su na internet stranici: www.adventzagreb.hr

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist