Aktualno

Idući tjedan počinje rušenje ostataka ‘Čačićevog doma’ ispod bolnice

dom umirovljenika cacic

Idući tjedan počinje rušenje ostataka ‘Čačićevog doma’ ispod bolnice.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. S obzirom da će se na istoj parceli graditi novi, suvremeni dom za starije osobe postojeću oronulu i nikad dovršenu građevinu potrebno je ukloniti kako bi se moglo pristupiti novogradnji budućeg doma. Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta je idući tjedan, a rok završetka 44 dana od dana uvođenja u posao.
Iz Grada napominju i kako će se novi dom za starije i nemoćne, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, graditi po svim suvremenim standardima. Bit će kapaciteta za oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Projekt je prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe”.
Ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta, vrijedan 157.651,00 eura bez PDV-a, odnosno 197.063,75 eura s PDV-om, potpisan je s izvođačem Inženjering georad d.o.o. iz Makarske.

frankovic ugovor rusenje doma

Pročitajte još

Zdravko Kovačić imenovan za zapovjednika JVP Dubrovački vatrogasci

Dulist

Franković i Obuljen Koržinek na međunarodnoj konferenciji o upravljanju digitalnim platformama

Dulist

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Ne bojte se, od kućne klime se ne možete zaraziti legionarkom!

Dulist