Aktualno

MJEŠTANI ŠIPANA PROSVJEDOVALI ZBOG ‘NOVALJE’ ‘Jadrolinija dosta nam je vašeg nerada’

sipan prosvjed jadrolinija2 1

Mještani Šipana, ali i drugih otoka nezadovoljni su katamaranom ‘Novalja’, koji je nedavno na liniji za Elafite zamijenio Postiru.  Tim povodom, u Suđurđu je ovog četvrtka održan mirni prosvjed. Mještani su na prosvjed došli i s transparentima s porukama: ‘Jadrolinija dosta nam je vašeg nerada’, ‘Dubrovniče, probudi se, mi smo tvoji građani’…

– Katamaran Novalja nije odgovarajuće plovilo. Nisu dobro povezane linije i često se događa da ostajemo odsječeni od kopna. Pokazalo se kako katamaran više ne vozi nego vozi, a tek je svibanj. Pitamo se – što će biti ove zime? – istaknuli su nezadovoljni stanovnici, koji zahtijevaju od odgovornih, ali i od Grada Dubrovnika hitnu reakciju, s obzirom da će brojni ljudi, naglasili su tijekom prosvjeda, dobiti otkaze na svojim poslovima, a veliki je problem što, zbog nedostatka linija, ne mogu otići na liječnički pregled.

Otočani su se već nekoliko puta žalili na plovidbeni red Novalje i smatraju kako katamaran nije odgovarajuća zamjena Postiri koja je isplovljavala i po najvećem refulu bure.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist