Aktualno

MJEŠTANI ŠIPANA PROSVJEDOVALI ZBOG ‘NOVALJE’ ‘Jadrolinija dosta nam je vašeg nerada’

MJEŠTANI ŠIPANA PROSVJEDOVALI ZBOG 'NOVALJE' 'Jadrolinija dosta nam je vašeg nerada'

Mještani Šipana, ali i drugih otoka nezadovoljni su katamaranom ‘Novalja’, koji je nedavno na liniji za Elafite zamijenio Postiru.  Tim povodom, u Suđurđu je ovog četvrtka održan mirni prosvjed. Mještani su na prosvjed došli i s transparentima s porukama: ‘Jadrolinija dosta nam je vašeg nerada’, ‘Dubrovniče, probudi se, mi smo tvoji građani’…

– Katamaran Novalja nije odgovarajuće plovilo. Nisu dobro povezane linije i često se događa da ostajemo odsječeni od kopna. Pokazalo se kako katamaran više ne vozi nego vozi, a tek je svibanj. Pitamo se – što će biti ove zime? – istaknuli su nezadovoljni stanovnici, koji zahtijevaju od odgovornih, ali i od Grada Dubrovnika hitnu reakciju, s obzirom da će brojni ljudi, naglasili su tijekom prosvjeda, dobiti otkaze na svojim poslovima, a veliki je problem što, zbog nedostatka linija, ne mogu otići na liječnički pregled.

Otočani su se već nekoliko puta žalili na plovidbeni red Novalje i smatraju kako katamaran nije odgovarajuća zamjena Postiri koja je isplovljavala i po najvećem refulu bure.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist