Urednički izborZanimljivosti

BRAVO VEDRANE! Riječanin s dubrovačkom adresom osvojio 5 tisuća eura u kvizu ‘Joker’

BRAVO VEDRANE! Riječanin s dubrovačkom adresom osvojio 5 tisuća eura u kvizu 'Joker'

Rođeni Riječanin s dubrovačkom adresom, 35-godišnji Vedran Mijolović, u kvizu ‘Joker’ pokazao je jako dobro znanje, no na posljednjem pitanju na kojem se nalazio na vrhu novčane ljestvice, ipak je odlučio odustati. Prema pravilima kviza, pao je ljestvicu niže i tako kući otišao s osvojenim iznosom od 5 tisuća eura. ‘Idem kući pjevajući!’, poručio je natjecatelj Vedran.

Posljednje pitanje glasilo je: ‘Otac pjevačice Ivane Banfić, Ivica Banfić – Banfa, bio je pionir hrvatskog rock and rolla, basist u kojem legendarnom bendu?’. Odgovori su bili ‘Bijele strijele’, ‘Crveni koralji’, ‘Grupa 220 i ‘Buldožer’. Nakon odustajanja, Vedran je kazao kako bi njegov odgovor bio ‘Grupa 220’. To je bio netočan odgovor, a pravi odgovor je ‘Bijele strijele’.

Od 12 pitanja, samo na njih dva ponudio je netočan odgovor. Tri jokera izgubio je već na drugom pitanju kada je na pitanje Kopno!, vičete s pramca i procjenjujete da do kopna ima još samo jedna nautička milja – koliko je to metara? ‘100 m’, ‘1492 m’, ‘1852 m’ i ‘425 m’ odgovorio krivo, odnosno ‘1492 m’, dok se točan odgovor krio iza odgovora ‘1852 m’.

Probleme mu je izazvala i Beethovenova simfonija ‘Eroica’, koju je Beethoven posvetio Napoleonu. Vedran je priznao kako ne zna o kojoj se točno simfoniji radi i gađao zaključavši odgovor deveta simfonija, no točan odgovor bio je treća simfonija, kako donosi Nova TV na svojim stranicama.

Foto: Printscreen Nova TV

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist