Grad

IDEJNI PROJEKT Ovako će izgledati nadograđena gruška škola

IDEJNI PROJEKT Ovako će izgledati nadograđena gruška škola

Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u gradske osnovne škole te je s ciljem prilagođavanja standardima za jednosmjensku nastavu i omogućavanja pristupa, kretanja, boravka i rada osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, pokrenuta izrada projekta za dogradnju Osnovne škole Ivana Gundulića.

Izrađen je idejni projekt za nadogradnju 3. etaže na dilataciji A zgrade gruške škole, čime će se dobiti šest novih učionica, od kojih jedna za djelomičnu integraciju učenika s poteškoćama u razvoju, a sve u skladu s normativom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nadogradnja dodatnih učionica za sobom povlači i povećanje kapaciteta blagovaonice u starom dijelu škole. U postojećem prizemlju škole nalazit će se tri učionice za djecu s poteškoćama u razvoju, a nadogradnjom se dobiva nova učionica za djelomičnu integraciju, pet učionica, soba za prijem roditelja, sanitarni čvor i dva kabineta. Jedna od novih je i učionica za informatiku.

Osim ove nadogradnje planirano je i povećanje pristupačnosti školi osobama smanjene pokretljivosti. Plan je u vanjskom prostoru omogućiti pristup s parkinga škole izvedbom rampe i otvaranjem ulaza na razini 1. kata. U vanjskom prostoru bi se ugradile vertikalno podizne platforme, a u unutarnjem prostoru dizalo i dvije podizne platforme (vertikalna i kosa).

Ujedno će se poboljšati uvjeti zaštite od požara ugradnjom sprinkler sustava, sustava vatrodojave, odimljavanja, korištenjem unutarnje i vanjske hidrantske mreže te je za nadogradnju predviđen kvalitetan novi sustav grijanja, hlađenja i ventilacije.

Rekonstrukcija također obuhvaća uređenje vanjskih prostora za održavanje nastave na otvorenom te povećanje površina korisnog vanjskog prostora koji je na raspolaganju djeci.

Posljednja rekonstrukcija škole u Gružu napravljena je 2010. godine nadogradnjom 2. etaže u dilataciji C, a 2020. godine je škola i energetski obnovljena. Novi idejni projekt za planiranu rekonstrukciju, kojeg je izradio studio Entasis d.o.o., sada treba dobiti suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o usklađenosti s pedagoškim standardima.

Nakon toga slijedi izrada glavnog projekta, potom ishođenje građevinske dozvole, nakon čega se može raspisati natječaj za izvođača radova, a sredstva se planiraju iz EU fondova kroz natječaj za osiguravanje jednosmjenskog rada u svim školama.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Dovoljan je samo trenutak za tragediju

Dulist.hr

Dubrovniku odobreno 10 milijuna eura za dogradnju OŠ Mokošica

Dulist

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Dulist