Grad

IDEJNI PROJEKT Ovako će izgledati nadograđena gruška škola

IDEJNI PROJEKT Ovako će izgledati nadograđena gruška škola

Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u gradske osnovne škole te je s ciljem prilagođavanja standardima za jednosmjensku nastavu i omogućavanja pristupa, kretanja, boravka i rada osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, pokrenuta izrada projekta za dogradnju Osnovne škole Ivana Gundulića.

Izrađen je idejni projekt za nadogradnju 3. etaže na dilataciji A zgrade gruške škole, čime će se dobiti šest novih učionica, od kojih jedna za djelomičnu integraciju učenika s poteškoćama u razvoju, a sve u skladu s normativom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nadogradnja dodatnih učionica za sobom povlači i povećanje kapaciteta blagovaonice u starom dijelu škole. U postojećem prizemlju škole nalazit će se tri učionice za djecu s poteškoćama u razvoju, a nadogradnjom se dobiva nova učionica za djelomičnu integraciju, pet učionica, soba za prijem roditelja, sanitarni čvor i dva kabineta. Jedna od novih je i učionica za informatiku.

Osim ove nadogradnje planirano je i povećanje pristupačnosti školi osobama smanjene pokretljivosti. Plan je u vanjskom prostoru omogućiti pristup s parkinga škole izvedbom rampe i otvaranjem ulaza na razini 1. kata. U vanjskom prostoru bi se ugradile vertikalno podizne platforme, a u unutarnjem prostoru dizalo i dvije podizne platforme (vertikalna i kosa).

Ujedno će se poboljšati uvjeti zaštite od požara ugradnjom sprinkler sustava, sustava vatrodojave, odimljavanja, korištenjem unutarnje i vanjske hidrantske mreže te je za nadogradnju predviđen kvalitetan novi sustav grijanja, hlađenja i ventilacije.

Rekonstrukcija također obuhvaća uređenje vanjskih prostora za održavanje nastave na otvorenom te povećanje površina korisnog vanjskog prostora koji je na raspolaganju djeci.

Posljednja rekonstrukcija škole u Gružu napravljena je 2010. godine nadogradnjom 2. etaže u dilataciji C, a 2020. godine je škola i energetski obnovljena. Novi idejni projekt za planiranu rekonstrukciju, kojeg je izradio studio Entasis d.o.o., sada treba dobiti suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o usklađenosti s pedagoškim standardima.

Nakon toga slijedi izrada glavnog projekta, potom ishođenje građevinske dozvole, nakon čega se može raspisati natječaj za izvođača radova, a sredstva se planiraju iz EU fondova kroz natječaj za osiguravanje jednosmjenskog rada u svim školama.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist