Grad

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 5,16 MILIJARDI KUNA Grad Dubrovnik spreman za novo programsko razdoblje EU fondova

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 5,16 MILIJARDI KUNA Grad Dubrovnik spreman za novo programsko razdoblje EU fondova

Pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž nazočila je u ime Grada Dubrovnika na sastanku ministrice Nataše Tramišak u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na sastanku su sudjelovala ukupno 22 predstavnika gradova koji će u idućem programskom razdoblju od 2021. do 2027. koristiti Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru novog Integriranog teritorijalnog programa.

Tijekom sastanka ministrica je izvijestila predstavnike gradova o statusu provedbe mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2014.- 2020., kao i o mogućnostima i proširenju istoga u narednom sedmogodišnjem razdoblju.

-Kao i u prošlom programskom razdoblju, gradove koji su središta županija i regija prepoznali smo kao pokretače razvoja, no više neće samo veliki gradovi imati priliku sudjelovati u Mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja već ćemo uključiti još dodatnih 14 gradova koji su također izuzetno bitni za razvoj svoje okolice – istaknula je ministrica Tramišak.

Iako je još prerano govoriti o točnim iznosima alokacija koje će biti na raspolaganju svakom od gradova, ministrica Tramišak najavila je ukupnu alokaciju za provedbu spomenutog mehanizma i to u iznosu od 5,16 milijardi kuna od čega će 4,94 milijarde kuna biti bespovratna sredstva, a 220,4 milijuna kuna u okviru financijskih instrumenata, odnosno zajmova, jamstava i kredita sa subvencioniranom kamatom.

Grad Dubrovnik u novom programskom razdoblju 2021. -2027. kao sjedište Urbane aglomeracije Dubrovnik, zajedno s Općinom Dubrovačko Primorje, Općinom Župa Dubrovačka i Općinom Konavle, na raspolaganju će imati dodatni indikativni dio bespovratnih sredstava za projekte u sklopu integriranog teritorijalnog ulaganja i održivog urbanog razvoja, a iz više područja koja uključuju kulturu, turizam, promet i mobilnost, digitalizaciju, gospodarstvo i zaštitu okoliša.

Gradovi koji su potencijalni korisnici mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja u razdoblju 2021.- 2027. su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski Brod, Pula, Karlovac, Sisak, Varaždin, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Vinkovci, Koprivnica, Vukovar, Čakovec, Požega, Virovitica, Krapina, Gospić i Pazin.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist