Grad

Komunalno redarstvo pojačano će nadzirati kako i gdje izvodite pse u šetnju

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika obavještava sugrađane da će u predstojećem razdoblju vršiti pojačan nadzor nad Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Naime, ističu, navedenom odlukom je, između ostalog, propisano da se pse može izvoditi na javne površine ako su označeni mikročipom, na povodcu i pod nadzorom posjednika te je posjednik dužan sa sobom nositi pribor za čišćenje.

-Nadalje, propisano je da je kućnim ljubimcima zabranjeno kretanje na dječjim igralištima, cvjetnjacima, neograđenim sportskim terenima, uređenim gradskim plažama, neograđenim dvorištima škola i vrtića, tržnicama, grobljima te na svim onim mjestima gdje postoji opasnost ugrožavanja zdravstveno-higijenske sigurnosti i zdravlja ljudi. Također, prilikom izvođenja psa na javne površine, isti moraju nositi brnjicu ako spadaju pod kategoriju ‘opasan pas’, a koja kategorija je definirana Pravilnikom o opasnim psima.
Za sigurniji i ljepši Dubrovnik… – istaknuli su iz Komunanog redarstva.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekipa iz Kluba 65+ u điru s Lidijom Begić

Dulist

Povratak Dubrovačkog karnevala: Nikad više događanja za sve generacije!

Dulist

NOVI POSAO GRADSKOG VIJEĆNIKA Ivica Roko se nakon 23 godine ostavlja karića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija