Kultura

I teku dalje „Rječišta“

Pod radnim i u najavi poručenim naslovom „Hrana kao tema književnosti, književnost kao hrana!“ ovog su utorka, nakon kraće pauze nastavljeni ovo ljeto pokrenuti i osmišljeni književni susreti ljubitelja pisane riječi „Rječišta“ u organizaciji Društva dubrovačkih pisaca i Art radionice Lazareti.

Iako započeti ponedjeljkom, ovaj susret se sinoć iznimno dogodio ovog utorka. Kako su naglasili u pozivu koji je ovim dana kružio gradom putem mejlova i facebooka, organizatori, pokretači i domaćini ovih književnih susreta Mariela Marković i Ivan Cikatić baš za ovu temu bili su potaknuti netom završenim Kinookusom koji slavi slow food hranu, dobro vino i umjetnost, kao neodvojive sastavnice lijepog i ugodnog života, kao i trganjem grožđa koje je u tijeku.

Dakle, hrana, čokolada, rakija, vino… kao tema, motiv… poezije, proze, eseja… uživanje u hrani i piću povezano s uživanjem u knjizi, lijepoj riječi… privukli su veći broj zaljubljenika u pisanu riječ u Lazarete, kako bi „ uključili sva osjetila i zaokružili temu!“

Čitalo se, pričalo, smijalo… i bilo sasvim ugodno sinoć, a po najavama tako bi moglo biti i vrlo skoro, jednog od narednih ponedjeljaka, u susretu na novim Rječištima.

Pročitajte još

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Dulist

U PETAK ISPRED DVORA Pijanistica Naira Asatryan s DSO-om i dirigentom Ivanom Hutom

Dulist

KNJIGA TEKSTOVA PRVOG RAVNATELJA ARHIVA ‘Vučetić je jedan od prvih istraživača Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija