Politika

I SRĐEVCI TRAŽE SMJENU DUJMOVIĆA „Obmanjuje javnost i ne provodi odluke Gradskog vijeća“

I SRĐEVCI TRAŽE SMJENU DUJMOVIĆA „Obmanjuje javnost i ne provodi odluke Gradskog vijeća“

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad uputila je priopćenje i kojem prozivaju direktora Sanitata Valentina Dujmovića zbog neprovođenja odluke o parkiranju u gradu Dubrovniku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Želi i ditektor Sanitata provesti u djelo odluke Gradskog vijeća, a ne zna kako? Ili zna kako, ali ne želi?

U članku „Dujmović: Odluka o parkiranju ne može se provesti jer je proturječna“ u kojem je 2. rujna 2014. godine na jednom gradskom portalu objavljen razgovor s direktorom poduzeća Sanitat Dubrovnik d.o.o. izneseno je niz neistina kojima se pokušava opravdati činjenica da direktor i nakon roka koji mu je ostavljen za prilagodbu poslovanja u skladu s Odlukom o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 7/2014) upravlja javnim gradskim poduzećem na svoju (?) ruku, ignorirajući oduke Gradskog vijeća.

Osvrnut ćemo se samo na neistinite tvrdnje kojima Dujmović opravdava činjenicu da nije proveo dio Odluke koja se odnos na rezervirani parking po povlaštenim cijenama za stanovnike Stare gradske jezgre.

Člankom 10. Odluke predviđeno je da se rezervirana parkirališna mjesta mogu odobriti stanovnicima s prebivalištem u Gradskom kotaru Grad na izvanuličnom parkiralištu Tenis.
Člankom 12. određena je visina naknade za rezervirana parkirališna mjesta u zoni A, u kojoj se nalaze i parkirališna mjesta rezervirana za stanovnike Gradskog kotara Grad, i to izrijekom za
a) državna tijela, pravne osobe od značaja za Republiku Hrvatsku i Grad Dubrovnik u visini od 1.500 kn mjesečno i
b) za ostale pravne osobe ispred ili u neposrednoj blizini poslovnog prostora u visini od 2.000 kn mjesečno.

Kako stanovnici s prebivalištem u Gradskom kotaru Grad nisu po definiciji ni državna tijela niti pravne osobe jasno je kako se cijene parkiranja navedene u točki 12. ne odnose na njih.

Stanovnici s prebivalištem u Gradskom kotaru Grad fizičke su osobe, stoga se na njih primjenjuju povlaštene cijene parkiranja u zoni 2 iz članka 31., u iznosu od 25 kn za 2. zonu, odnosno 60 kuna za 2. i 3. zonu, dok im se člankom 10. osigurava dodatna pogodnost parkiranja na prostoru rezerviranom na izvanuličnom parkiralištu Tenis.

Direktor poduzeća Sanitat Dubrovnik d.o.o. dakle obmanjuje javnost kada tvrdi da je potrebno pričekati ‘izmjene Odluke kako bi na ovome parkiralištu građani s prebivalištem u Staroj gradskoj jezgri mogli imati rezervirano mjesto i parkirati po cijeni od 25 ili 60 kuna mjesečno’.

Javnosti prepuštamo da procijeni razlikuje li direktor Sanitata pojmove pravna i fizička osoba jednako uspješno kao latinski i talijanski jezik ili se ovdje radi o bahatosti i namjernom obmanjivanju javnosti.

Od gradonačelnika očekujemo da na mjesto direktora javnog gradskog poduzeća postavi osobu koja zna i hoće provesti odluke Gradskog vijeća.

KLGB Srđ je Grad“

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist