Zanimljivosti

I mi bismo na ovakvu terensku nastavu! Mladi ekonomisti u svijetu čokolade

I mi bismo na ovakvu terensku nastavu! Mladi ekonomisti u svijetu čokolade

U sklopu terenske nastave učenici 2. i 3. razreda smjera komercijalist, ekonomist i prodavač Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik posjetili su tvornicu Kraš d.d. i tvornicu čokolade Zotter u Riegersburgu blizu Graza.

Na putovanju su bili od 24. ožujka do 27. ožujka. Povezivanjem znanja iz predmeta poznavanje robe, poduzetništvo, društveno odgovorno poslovanje i marketing s izvornom stvarnošću učenici su se dodatno educirali, a istovremeno uživali u raznim čokoladnim okusima. Ciljeve terenske nastave s ishodima pažljivo su planirale profesorice Ćulić, Krile i Dežulović, a učenici su bili izuzetno zainteresirani tako da su postavljanjem pitanja oduševili i brand managericu Kraša.

U Zotteru su se upoznali s uspješnim obiteljskim poduzetništvom Josefa Zottera koji svojom kreativnošću i lucidnošću oduševljava čokoljupce stvarajući neobične i originalne čokolade među kojima ima i onih od ribe, kečapa ili konoplje.Čokolada se proizvodi izravno iz zrna kakaovca zbog čega ima pun, bogat okus, a uz to je krasi i umjetnički dizajn pakiranja. Sve se to radi po načelu Fair trade i organske proizvodnje.

Naši učenici izletom su se pohvalili i na svome službenom Facebooku.

 

 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist