Aktualno

I Društvo psihologa Dubrovnik trči za mentalno zdravlje djece i mladih – pridružite se!

Ovogodišnjoj se UNICEF-ovoj nacionalnoj, humanitarnoj utrci Mliječna staza koja se uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, odvija na tisućama staza u cijeloj državi, pridružuje i Društvo psihologa Dubrovnik (DPD). Riječ je o udruzi koja na području naše županije okuplja psihologe i koja među svojim ciljevima rada uključuje i cilj same utrke – podrška mentalnom zdravlju djece i mladih. Prikupljenim sredstvima na utrci UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zašto je važna tema mentalnog zdravlja djece i mladih?

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Učitelji i nastavnici osobe su s kojima učenici, uz vršnjake, provode najviše vremena tijekom boravka u školi. Oni mogu biti prvi koji će primijetiti da učenici imaju probleme mentalnog zdravlja, no vrlo često, ne znaju što učiniti.

Društvo psihologa Dubrovnik u suradnji s udrugom Lukjernica iz Dubrovnika poziva sve već prijavljene sudionike utrke, ali i one koji se nisu službeno prijavili na stranicama https://www.mlijecnastaza.hr/ da im se pridruže u četvrtak, 15. rujna 2022. u 18 sati ispred Valamar Dubrovnik President hotela kako bi zajednički otrčali, prohodali ili odvozili preporučenu rutu od 5 km (od hotela President šetnicom N. i M. Pucića do rotora kod pošte Lapad i natrag). Nakon utrke sve sudionike osvježenje u prostorima samoga hotela, međusobno druženje i razgovor o temi mentalnoga zdravlja, kao i popratne aktivnosti.

Pročitajte još

Učenik Medicinske škole Ante Marević drugi na WorldSkills natjecanju

Dulist

S tržišta se povlači lijek za olakšavanje disanja

Dulist

Od sutra dozvoljene posjete pacijentima u Općoj bolnici Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija