Aktualno

I Društvo psihologa Dubrovnik trči za mentalno zdravlje djece i mladih – pridružite se!

Ovogodišnjoj se UNICEF-ovoj nacionalnoj, humanitarnoj utrci Mliječna staza koja se uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, odvija na tisućama staza u cijeloj državi, pridružuje i Društvo psihologa Dubrovnik (DPD). Riječ je o udruzi koja na području naše županije okuplja psihologe i koja među svojim ciljevima rada uključuje i cilj same utrke – podrška mentalnom zdravlju djece i mladih. Prikupljenim sredstvima na utrci UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zašto je važna tema mentalnog zdravlja djece i mladih?

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Učitelji i nastavnici osobe su s kojima učenici, uz vršnjake, provode najviše vremena tijekom boravka u školi. Oni mogu biti prvi koji će primijetiti da učenici imaju probleme mentalnog zdravlja, no vrlo često, ne znaju što učiniti.

Društvo psihologa Dubrovnik u suradnji s udrugom Lukjernica iz Dubrovnika poziva sve već prijavljene sudionike utrke, ali i one koji se nisu službeno prijavili na stranicama https://www.mlijecnastaza.hr/ da im se pridruže u četvrtak, 15. rujna 2022. u 18 sati ispred Valamar Dubrovnik President hotela kako bi zajednički otrčali, prohodali ili odvozili preporučenu rutu od 5 km (od hotela President šetnicom N. i M. Pucića do rotora kod pošte Lapad i natrag). Nakon utrke sve sudionike osvježenje u prostorima samoga hotela, međusobno druženje i razgovor o temi mentalnoga zdravlja, kao i popratne aktivnosti.

Pročitajte još

Tko je bez struje u utorak i četvrtak?

Dulist

Smanjene cijene dizela i benzina, plavi dizel zamrznut

Dulist

TRODNEVNICA SVETOM MIHAJLU Lapađani se pripremaju za blagdan svoje župe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija