Aktualno

HZZO UPOZORAVA Prevaranti nude masaže, skupe preparate i traže novac, ne nasjedajte!

HZZO UPOZORAVA Prevaranti nude masaže, skupe preparate i traže novac, ne nasjedajte!

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate, telefonskim putem ili dolaskom na kućne adrese.

Ovih je dana HZZO obaviješten o dva slučaja pokušaja spomenutih prijevara. Naime, osiguranik s područja Zagreba prijavio je slučaj u kojem mu se osoba telefonskim putem lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a nudeći ‘besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom’. Nadalje, HZZO-u je prijavljen i slučaj u kojem je osoba koja se lažno predstavljala kao djelatnik HZZO – a, dolaskom na kućnu adresu, pokušala kontaktirati osiguranu osobu. Napominjemo kako je u oba slučaja riječ o lažnom predstavljanju.

HZZO je proteklih godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist