Aktualno

MARIO DUŽEVIĆ I DARKO MIŠIĆ Mi smo pravi vlasnici zemlje Miha Rozića. Već 17 godina smo s njime na sudu

Ne možemo više šutjeti. Miho Rozić nije, niti je ikada bio, vlasnik čestice zemlje 738/1 k.o. Ston, tj. parcele poviše uvale Prapratno gdje je zasadio svoje ‘stoljetne’ vinograde, već je ta zemlja u vlasništvu Antuna Ljubića i nakon njegove smrti njegovih unuka Darka Mišića i Maria Duževića. Također, ne radi se ni o kakvim stoljetnim lozama i maslinama, već je Rozić lozu počeo saditi 2000.-ih nakon velikog požara u kojem je izgorjela gusta vegetacija te nisko raslinje koje je tu bilo – započeli su svoju priču Mario Dužević i Darko Mišić koji su se DuListu obratili nakon što je pelješki vinar Miho Rozić javnost ‘podigao na noge’ svojim apelom prema Vladi i Hrvatskim cestama kako bi, istaknuo je u pismu, zaštitio svoje stoljetne vinograde od prisilnog ulaska Hrvatskih cesta u njegov posjed radi izgradnje pristupne ceste budućeg Mosta Pelješac (čvor Prapratno).

Kako je Rozić naveo u pismu, stranka je u postupku izvlaštenja kojim mu se oduzima više od 40 tisuća metara kva¬dratnih poljoprivrednog zemljišta koja se nalaze u katastarskim općinama k.o. Boljenovići i u k.o. Ston. Uputio je i nagodbu, no cijeli je postupak zamro. Međutim, Rozić ipak nije uspio zaštititi svoje vinograde te su Hrvatske ceste 12. listopada bagerima ušle na navedeni posjed te započele s radovima. Rozić je pritom bio priveden jer je pokušao zaustaviti radove. Cijela ova priča digla se i na nacionalnu razinu, a Duževića i Mišića najviše je zaboljelo, govore nam, što se Miha Rozića predstavilo kao vlasnika zemlje.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista. Čekamo vas na kioscima!

Pročitajte još

ARHITEKTICA MARJA MIA KOLENDIĆ Nedovoljno se govori o zelenilu i hortikulturnom uređenju

Maria Prkut

GUŽVE NA KONAVOSKIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA Kilometarske kolone prema Crnoj Gori

Dulist

Rovinj, Vir i Poreč u vrhu srpanjskih destinacija, županija na milijun i pol noćenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija