Aktualno

MARIO DUŽEVIĆ I DARKO MIŠIĆ Mi smo pravi vlasnici zemlje Miha Rozića. Već 17 godina smo s njime na sudu

Ne možemo više šutjeti. Miho Rozić nije, niti je ikada bio, vlasnik čestice zemlje 738/1 k.o. Ston, tj. parcele poviše uvale Prapratno gdje je zasadio svoje ‘stoljetne’ vinograde, već je ta zemlja u vlasništvu Antuna Ljubića i nakon njegove smrti njegovih unuka Darka Mišića i Maria Duževića. Također, ne radi se ni o kakvim stoljetnim lozama i maslinama, već je Rozić lozu počeo saditi 2000.-ih nakon velikog požara u kojem je izgorjela gusta vegetacija te nisko raslinje koje je tu bilo – započeli su svoju priču Mario Dužević i Darko Mišić koji su se DuListu obratili nakon što je pelješki vinar Miho Rozić javnost ‘podigao na noge’ svojim apelom prema Vladi i Hrvatskim cestama kako bi, istaknuo je u pismu, zaštitio svoje stoljetne vinograde od prisilnog ulaska Hrvatskih cesta u njegov posjed radi izgradnje pristupne ceste budućeg Mosta Pelješac (čvor Prapratno).

Kako je Rozić naveo u pismu, stranka je u postupku izvlaštenja kojim mu se oduzima više od 40 tisuća metara kva¬dratnih poljoprivrednog zemljišta koja se nalaze u katastarskim općinama k.o. Boljenovići i u k.o. Ston. Uputio je i nagodbu, no cijeli je postupak zamro. Međutim, Rozić ipak nije uspio zaštititi svoje vinograde te su Hrvatske ceste 12. listopada bagerima ušle na navedeni posjed te započele s radovima. Rozić je pritom bio priveden jer je pokušao zaustaviti radove. Cijela ova priča digla se i na nacionalnu razinu, a Duževića i Mišića najviše je zaboljelo, govore nam, što se Miha Rozića predstavilo kao vlasnika zemlje.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista. Čekamo vas na kioscima!

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija