Aktualno

HZJZ: Povećava se broj testnih mjesta, testiranja i kod zubara i ljekarnika

Zbog proširenja upotrebe COVIDpotvrde pristupa se povećanju broja testnih mjesta kako bi se poboljšala dostupnost testiranja za sve osobe na čitavom teritoriju Republike Hrvatske, objavio je HZJZ.

Osim testnih mjesta koja već sada postoje i na listi su Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), testirati može svaki zdravstveni djelatnik uključujući i one čija je osnovna uloga u sustavu zdravstva primarno usmjerena drugim područjima poput farmaceuta, farmaceutskih tehničara i doktora dentalne medicine.

HZZO će centralno omogućiti svim zaposlenicima ljekarni i svim pružateljima primarne zdravstvene zaštite da HZZO-u prijavljuju testiranja koja provode bez ikakve predradnje (bez prethodne prijave HZZO-u). Uvjetje pametna kartica HZZO-a i najmanja jedan zaposleni zdravstveni djelatnik, a bez prethodne suglasnosti ili prethodne prijave HZZO-u ili Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), navodi se među ostalim.

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Sutra počinju prijave za upis u srednje škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija