Aktualno

Humanitarna akcija za Hrvate u Haagu

Humanitarna akcija za Hrvate u Haagu

Don Miljenko Babaić, Teo Andrić i bivši župan Ivo Miletić ovog Božića organiziraju posebnu humanitarnu akciju za pomoć šestorici Hrvata, pripadnicima HVO-a, koji u Den Haagu odslužuju zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Velimir Ćorić, Milivoj Petković, Slobodan Praljak, Jadranko Prlić, Berislav Pušić i Bruno Stojić nepravomoćno su osuđeni na ukupno 111 godina zatvora, a ovom bi im se akcijom pokušalo donekle olakšati uznički život.

– Dobili smo pismo zahvale šestorice Hrvata iz Den Haaga svima koji im pomažu. To su ljudi koji su bitni za stvaranje hrvatske države. Bivši župan Ivo Miletić, Teo Andrić i ja pokrenuli smo za Božić humanitarnu akciju pomoći njima. Mi smo njih posjetili i znamo da im je situacija vrlo teška, jer je u Nizozemskoj sve što im treba pet puta skuplje u zatvoru, nego na pjaci. Na primjer, njima jedan komad paprike košta 5 eura, a na pjaci je jedan kilogram jedan euro – rekao je za duList don Miljenko Babaić.

Ističe kako se ovom akcijom želi našim Hrvatima u Den Haagu pokazati da nisu zaboravljeni i da Domovina na njih misli.
– Neke su općine i gradovi već uplatili financijsku pomoć, i Dubrovnik i Konavle i Mljet, kako bi im se život malo olakšao. Očekujemo da će u narednom razdoblju se uključiti i ostali. Sve što im se prikupi oni ravnomjerno dijele. Važno je naglasiti kako oni to nisu tražili, to je naša inicijativa jer želimo im pokazati da branitelji dišu zajedno s njima. Mi to činimo za Hrvatsku – kazao je Babaić.
 

U pismu koje je stiglo iz Den Haaga stoji:

„Poštovani prijatelji,

Osjećajući energiju vaših molitvi, sjećamo vas se i zahvaljujemo na vašoj potpori u ovim danima Došašća.

„U nadi protiv svake nade“, kako to stoji u Pavlovoj Poslanici Rimljanima, slavimo rođenje Isusa Krista, koji predstavlja ostvarenje Božjeg plana s čovjekom.

Vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić.

Valentin Ćorić
Milivoj Petković
Slobodan Praljak
Jadranko Prlić
Berislav Pušić
Bruno Stojić
 
Den Haag, 6. prosinca 2013. godine“

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist