Hrvatska

HTZ: Hrvatska u britanskim medijima kao atraktivna destinacija za digitalne nomade

Renomirani i jedni od najčitanijih britanskih dnevnih listova The Mirror i The Independent objavili su članke u kojima je Hrvatska predstavljena kao poželjna i atraktivna destinacija za digitalne nomade, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Darija Reić.

-Hrvatska je u Velikoj Britanija prepoznata kao atraktivna destinacija čijoj se bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini Britanci dive. Sigurni smo da će naša gastronomija, klima i priroda mnoge Britance inspirirati da kao digitalni nomadi još bolje upoznaju našu zemlju i uživaju u njenim blagodatima – izjavila je Reić, dodavši kako navedene objave značajno doprinose i generalnoj vidljivosti Hrvatske kao turističke destinacije na ovom važnom tržištu.

U The Independentu se navodi kako je u Hrvatskoj od ove godine uvedena posebna dozvola za digitalne nomade, čime je Hrvatska postala jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj su stvoreni formalni uvjeti za život i rad digitalnih nomada. U nastavku članka novinarka piše o promotivnoj kampanji Hrvatske turističke zajednice ‘Croatia, your new office!’, pokrenutoj upravo s ciljem predstavljanja Hrvatske kao zanimljive destinacije s kvalitetnim uvjetima za život digitalnih nomada.

The Mirror u članku ‘Croatia’s new remote worker visa allows Brits to come and stay for up to a year’ navodi odlične uvjete boravka u Hrvatskoj u statusu digitalnih nomada, ističući pritom i jedinstvene prirodne ljepote Hrvatske, poput otoka, nacionalnih parkova, zanimljivih gradova i prekrasnih plaža.

 

Pročitajte još

Opet rastu cijene goriva!

Dulist

Zainteresirani ste za subvencionirane stambene kredite? Požurite, prijave traju do 14. svibnja

Dulist

Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija