Grad

HSS-ovac NAJAVLJUJE Ministarstvo turizma treba prebaciti u Dubrovnik

Kandidat za predsjednika HSS-a Nenad Matić rekao je u petak u Dubrovniku kako će ta stranka ostati u Domoljubnoj koaliciji ako on pobjedi na skorašnjim unutarstranačkim izborima, no kako neće biti u poziciji u kojoj je danas, već strateški partner.
– HSS će ostati u Domoljubnoj koaliciji, ali će u njoj biti strateški partner, a ne u poziciji u kojoj je danas. U prvih 100 dana premijer Tihomir Orešković morat će posjetiti hrvatsko selo, otići na teren i vidjeti kako žive seljaci jer će onda u svojim javnim nastupima zagovarati hrvatsko selo, a još ga nije spomenuo. On mora vidjeti koliko im je teško, a onda će znati kada bude pričao o proračunu što to znači ljudima na terenu i kako se oni muče – rekao je Matić na konferenciji za novinare na kojoj se predstavio javnosti.
Potporu mu je na konferenciji dao i predsjednik ŽO HSS Dubrovačko-neretvanske županije Stipo Gabrić Jambo koji je pak rekao kako je ta stranka ne smije biti ničiji priljepak.
– Nećemo pripremati ražanj dok je zec u šumi. Napravili smo odličan tim, spojili smo Dalmaciju i Slavoniju. Mi smatramo kako HSS ne smije biti nikome priljepak. Poštivamo sve političke stranke u Hrvatskoj i ljevicu i desnicu. HSS je s Domoljubnom koalicijom, ali HSS je loše prošao na ovim izborima. Dobili smo dosta preferencijalnih glasova, a imamo jednog saborskog zastupnika. Za to je krivo vodstvo stranke i moglo se više napraviti – rekao je Stipo Gabrić.
Inače, izbori u HSS-u po Statutu se održavaju iza svakih parlamentarnih izbora, a ove godine održat će se 19. ožujka. Osim Nenada Matića, kandidati za predsjednika su dosadašnji predsjednik Branko Hrg, te Krešo Beljak.
Matić je u Dubrovniku istaknuo kako smatra da Hrvatsku treba decentralizirati te primjerice Ministarstvo turizma prebaciti u Dubrovnik ili Split, a ustvrdio je kako će se njegov izborni program temeljiti na preporodu HSS-a i hrvatskog sela.

Pročitajte još

‘MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ’ Koncert Daleke Obale na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Dulist

Predstavnici Udruge branitelja i veterana Vojne policije sastali se s gradonačelnikom Frankovićem i pročelnikom Brčićem

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija