Grad

HSS-ovac NAJAVLJUJE Ministarstvo turizma treba prebaciti u Dubrovnik

Kandidat za predsjednika HSS-a Nenad Matić rekao je u petak u Dubrovniku kako će ta stranka ostati u Domoljubnoj koaliciji ako on pobjedi na skorašnjim unutarstranačkim izborima, no kako neće biti u poziciji u kojoj je danas, već strateški partner.
– HSS će ostati u Domoljubnoj koaliciji, ali će u njoj biti strateški partner, a ne u poziciji u kojoj je danas. U prvih 100 dana premijer Tihomir Orešković morat će posjetiti hrvatsko selo, otići na teren i vidjeti kako žive seljaci jer će onda u svojim javnim nastupima zagovarati hrvatsko selo, a još ga nije spomenuo. On mora vidjeti koliko im je teško, a onda će znati kada bude pričao o proračunu što to znači ljudima na terenu i kako se oni muče – rekao je Matić na konferenciji za novinare na kojoj se predstavio javnosti.
Potporu mu je na konferenciji dao i predsjednik ŽO HSS Dubrovačko-neretvanske županije Stipo Gabrić Jambo koji je pak rekao kako je ta stranka ne smije biti ničiji priljepak.
– Nećemo pripremati ražanj dok je zec u šumi. Napravili smo odličan tim, spojili smo Dalmaciju i Slavoniju. Mi smatramo kako HSS ne smije biti nikome priljepak. Poštivamo sve političke stranke u Hrvatskoj i ljevicu i desnicu. HSS je s Domoljubnom koalicijom, ali HSS je loše prošao na ovim izborima. Dobili smo dosta preferencijalnih glasova, a imamo jednog saborskog zastupnika. Za to je krivo vodstvo stranke i moglo se više napraviti – rekao je Stipo Gabrić.
Inače, izbori u HSS-u po Statutu se održavaju iza svakih parlamentarnih izbora, a ove godine održat će se 19. ožujka. Osim Nenada Matića, kandidati za predsjednika su dosadašnji predsjednik Branko Hrg, te Krešo Beljak.
Matić je u Dubrovniku istaknuo kako smatra da Hrvatsku treba decentralizirati te primjerice Ministarstvo turizma prebaciti u Dubrovnik ili Split, a ustvrdio je kako će se njegov izborni program temeljiti na preporodu HSS-a i hrvatskog sela.

Pročitajte još

UZ MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Grad Dubrovnik za umirovljenke godišnje izdvaja preko 4,5 milijuna kuna

Dulist

31 GODINU POSLIJE Herojstvom i žrtvom branitelja Grad je ispisao najsvjetlije stranice svoje povijesti

Varina Jurica Turk

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija