Hrvatska

Hrvatskim poštarima 1200 eura nagrade ako ostanu raditi do kraja godine

Hrvatskim poštarima 1200 eura nagrade ako ostanu raditi do kraja godine

Od četvrtka će u Hrvatskoj pošti, poštari, dostavljači tiskovina i vozači moći dodatno zaraditi čak 1200 eura neto ako ostanu raditi do kraja godine. Ova nagrada je uvedena za radna mjesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem te će se odnositi i na sve buduće djelatnike na spomenutim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024. godine objavili su iz Hrvatske pošte.

Hrvatska pošta, kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već dulje vrijeme ima izazov s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom iste. Pišu kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, Pošta je u zadnje dvije godine pokrenula brojne inicijative za njihovo zadržavanje.

Također, uz ovo u ožujku 2024. svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plaća, što je treći put u posljednjih šest mjeseci – što je rast od ukupno 25%. Rast primanja započet je 2022. godine kada je plaća za 8 tisuća radnika na operativnim poslovima povećana za 20%.

Poštaricama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, uskrsnica, božićnica i regres. Radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost. Dodaju iz pošte tomu sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju postavljenih godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne neto plaće uplatom u treći mirovinski stup.

 

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović