Sport

Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Crne Gore u Rijeci

Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Crne Gore u Rijeci

Hrvatskska vaterpolska reprezentacija uvjerljivo je pobijedila reprezentaciju Crne Gore rezultatom 14:8 (2:2,4:2,3:2,5:2) pred prepunim tribinama bazena Kantrida u Rijeci.

“Očekivali smo pobjedu, pobjedu smo i ostvarili. Na početku nije bilo baš kako izgleda na kraju, čvrsto i tvrdo. Na početku smo nespretno primili dva, tri gola no, sve skupa gledano, ovo je bila jedna vrlo dobro odrađena utakmica. Sad smo bliže tom koraku plasmana u završnicu Svjetske lige!” – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Najbolji strijelac za Hrvatsku bio je Petar Muslim s četiri postignuta gola, Sandro Sukno postigao je tri, Nikša Dobud i Maro Joković po dva, dok su po jedan gol postigli Damir Burić, Miho Bošković i Luka Bukić.

“Utakmicu smo dobili i više nego zasluženo. Važno je da smo uspjeli skupiti dosta motiva, snage i koncentracije da u utakmicu uđemo sto posto. Odigrali smo perfektno i mislim da nam je ovo jedan lijep poklon, nama i navijačima za sljedeću godinu!” – izjavio je najbolji strijelac utakmice Petar Muslim.

Za Hrvatsku su protiv Crne Gore igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Maro Joković, Miho Bošković, Ante Vukičević, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

“Pokazali smo jednu vrlo dobru igru i na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom i sa šest razlike. Sada možemo dalje razmišljati o Italiji i borbi za prvo mjesto u grupi C!”- izjavio je Sandro Sukno.

Nakon pobjeda protiv Crne Gore, Turske i Francuske, hrvatska vaterpolska reprezentacija vodeća je u grupi C. U grupi C Barakude se bore s Crnom Gorom, Italijom, Turskom i Francuskom. Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016. u Riju.

www.hvs.hr

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist