Hrvatska

Hrvatska je u plusu 52,28 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun EU

Na razini Operativnog programa Konkurentnost i kohezija je dosad ovjereno 3,54 milijarde eura, odnosno 26,9 milijarde kuna što je 87 posto ciljne vrijednosti za 2022. godinu. Prema Europskoj komisiji poslane su nove izjave o izdacima u iznosu od 251,8 milijuna eura, a radi se o sredstvima koja su prethodno isplaćena korisnicima za realizirane projekte.

Ovaj iznos obuhvaća dvije Izjave o izdacima koje obuhvaćaju izdatke iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 68,5 milijuna eura i Kohezijskog fonda u iznosu od 183,3 milijuna eura (sveukupno 251,8 milijuna eura). Po uplati sredstva iz Europskog proračuna bit će uplaćena u proračun Republike Hrvatske.

U razdoblju od 2013. godine do 14. srpnja 2022. Hrvatska je u plusu 52,28 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije.

Kada se dosad ovjerenom iznosu doda iznos navedenih Izjava o izdacima, ukupno ovjerena sredstva iznose 3,8 milijardi eura što je 93 posto zadanog cilja za 2022. godinu. Tijekom jeseni u planu je slanje još minimalno 270 milijuna eura (oko 2 milijarde kuna) čime će se ispuniti 100% cilja u ovoj godini.

Ministarstvo u suradnji s posredničkim tijelima nastavlja raditi na verificiranju i ovjeravanju troškova koje su prijavili krajnji korisnici kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Pročitajte još

[Potvrđeno iz Vlade] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene gorive

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija