Hrvatska

Direktor Hrvatske turističke zajednice dijelio vodu na graničnom prijelazu

Hrvatska turistička zajednica i ove godine usred glavnog dijela turističke sezone organizira akciju dijeljenja brendirane izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia“ i prigodnih promotivnih materijala na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija.

Akciji podjele vode na graničnom prijelazu Plovanija priključio se direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, predstavnici turističkih zajednica gradova Umag i Buje te nekoliko djelatnika HTZ-a.

-Reakcije turista na osvježenje i prigodne promotivne artikle više su nego pozitivne. Cilj ove akcije je da se naši gosti osjećaju dobrodošlo i ugodno. Ovime im želimo skratiti i olakšati vrijeme čekanja na graničnom prijelazu uslijed gužvi i vrućina te im malim znakom pažnje izraziti zahvalnost na ukazanom povjerenju i odabiru Hrvatske za svoj idealni ljetni odmor – izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će se ovaj vikend kroz četiri granična prijelaza podijeliti 50.000 bočica vode.

Prigodno brendirane boce vode, uz poruku dobrodošlice, imaju otisnut i QR kod koji otvara stranicu Croatia.hr gdje se zainteresirani gosti mogu upoznati s hrvatskom turističkom ponudom. Osim vode i prigodnih promotivnih artikala, u suradnji s TZ Istarske županije, na graničnom prijelazu Plovanija dijele se i letci kojima se turisti poziva na manifestaciju World Class Tennis koja će se od 1. do 3. kolovoza održati u pulskoj Areni.

Akcija podjele voda nastavlja se i sljedeće subote, 6. kolovoza i to u trajektnim lukama Stinica i Split gdje se planira podijeliti 30.000 brendiranih boca s porukom te prigodnih promotivnih materijala.

Prema sustavu eVisitor u zemlji trenutno boravi preko 1.068.000 turista od čega je oko 940.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Austrije i Poljske. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Viru, Medulinu, Poreču, Umagu i Dubrovniku.

Izvor: HTZ

Pročitajte još

Razmišljate li o zamjeni kuna u eure? Evo koji je ‘najbezbolniji’ način

Dulist

[POTVRĐENO IZ VLADE] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija