Sport

Hrvatska ispala s Eura!

Hrvatska ispala s Eura!

U petom kolu skupine B Hrvatska je pobjedila Španjolsku rezultatom 11:10. Nažalost, ova pobjeda nije imala nikakav utjecaj jer je Srbija 'iznenađujuće' poražena od Crne Gore 11:7.

Loš početak za naše. Španjolska već u prvoj četvrtini dolazi na 3:0, međutim Obradović u posljednjoj sekundi prve dionice pogađa za 3:1. Početkom druge četvrtine Muslim je pogodio za 3:2 a za izjednačenje Sukno iz peterca. Sredinom druge dionice Barakude su došle u vodstvo preko Obradovića, no Perez je s igračem više ubrzo pogodio za 4:4.
 
Nakon toga usljedila je serija usljedila je vrlo dobra serija Pavićevih obrana nakon čega smo došli na + 3 (9:6). U posljednjoj četvrtini Perone smanjuje na 9:7, a Dobud sa dva uastopna pogotka odvodi Barakude na 11:7. Do kraja utakmice Perez i Molina postigli su po dva pogotka, a Garcia je dvanaest sekundi prije kraja došao 'oči u oči' sa Pavićem, međutim naš prvi vratar izvrsno je intervenirao i osigurao Hrvatskoj pobjedu – koja nažalost ništa nije donjela zbog, mnogima sumnjive, pobjede Crne Gore protiv Srbije 11:7!
 
Crnogorci su osigurali pobjedu serijom 6-0 nakon vodstva Srbije 2:0. Do kraja utakmice prednost nisu u niti jednom trenu ispuštali.  Ovom pobjedom Crna Gora izborila je plasman u četvrtfinale kao drugoplasirana momčad, a kao i Njemačka koja je svladala Rumunjsku 10:9 iako su Rumunji 20 sekundi prije kraja pogodili vratnicu.

Podsjetimo, Hrvatska je na prošlom Europskom prvenstvu koje je održano u Zagrebu osvojila zlato, a nažalost na ovom europskom prvenstvu igrati će za plasman od 7. do 12. mjesta. Hrvatska je skupinu B zaključila na četvrtom mjestu sa 9 osvojenih bodova. Prvo mjesto zauzela je Srbija (12), drugo Crna Gora (10), treće Njemačka (9), peto Španjolska (4) te posljednje Rumunjska bez bodova.
 

Skupina B, 5. kolo
Hrvatska – Španjolska 11:10 (1:3, 5:1, 3:1, 2:4)
Plivalište 'Pieter van den Hoogenband'
Gledatelja:  300
Suci: Fekete (Mađarska) i Taylan (Turska)
 
Hrvatska – Pavić (15 obrana), Burić, Bošković, Dobud (2), Joković (1), Muslim (2), Karač, Sukno (2), Barač (2), Paškvalin, Obradović (2), Buljubašić
 
Španjolska –  Aguilar (9 obrana), M. Garcia, Mallarach (1), Sziranyi, Molina (3), Minguell, Gallego, Espanol, Valles (1), Perrone (2), Perez (3), X. Garcia, Lopez
 
Igrač više – Hrvatska 5/9, Španjolska 2/9
Peterci – Hrvatska 1/1, Španjolska 2/2
 

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist