Hrvatska

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Hrvati u prosjeku najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom, podaci su Eurostata koje donosi Večernji list. Žene uglavnom, na razini Europske unije, roditeljski dom napuštaju prije muškaraca. One to u Hrvatskoj čine s 32 godine, a muškarci s 35.
Vrlo blizu Hrvatske našao se i Portugal. Naime, muškarci tamo u prosjeku od roditelja odlaze s 34 godine, a žene s 33. Dakle, muškarci jednu godinu ranije nego Hrvati, a žene godinu kasnije.

Na trećem je mjestu Slovačka. Tamo, naime, muškarci roditeljski dom napuštaju s 32, a žene s 30 godina. Što se tiče prosjeka Europske unije, muškarci se presele s 27 godina, a žene s jednom godinom manje. Najmlađi iz domova svojih roditelja odlaze Šveđani, već s 19 godina.  Idući su Finci gdje muškarci presele s 22 godine, a žene s 20. Muškarci iz Danske odlaze u istoj dobi, a žene s 21 godinom.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija