DuList IN

HPD SNIJEŽNICA Očišćena staza, sve spremno za nedjeljni uspon na Malašticu!

Malastica Uspon 3

Protekli vikend mogle su se čuti kosilice i motorne pile podno najvišeg župskog vrha Malaštice. Razlog tome je realizacija prve turističko planinarske staze u Župi dubrovačkoj.

Savjet mladih općine Župa dubrovačka, DVD Župa dubrovačka, Komunalno društvo Župa dubrovačka, Lovačko društvo i Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica očistili su i trasirali obraslu i neprohodnu stazu od mjesta Klokurići do kamenog križa podno vrha. Uskoro slijedi i markiranje staze do samog 628 metara visokog vrha sa kojeg se otvaraju vidici na cijelu Župu i obližnje otoke.

Povodom Svjetskog dana zdravlja Savjet mladih općina Župa dubrovačka i Hpd Sniježnica organiziraju u nedjelju 10. travnja uspon na Malašticu. Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže u 8.30 u parku Striježice kod kupališta Češke banje (ispod skalina kod kioska) odakle i kreće grupni uspon prema samom vrhu.

Sam uspon nije tehnički zahtjevan a otprilike od mora do vrha treba oko 2, 2ipo sata hoda. Naravno ne zaboravite ponijeti dovoljne količine vode kao i prikladnu obuću odjeću. Na vrhu kao i uvijek grupno fotografiranje a pri povratku svratit ćemo i do doma u Buićima. I ovaj put će nas pratiti vodiči Hpd Sniježnice (iz Stanice planinarskih vodiča) i pripadnici HGSS-a. Nema nas đe ne dođemo… pa i na Malašticu!

Više pogledajte ovdje.

Uspon na Malasticu - Zupski balkon

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist