Grad

Hotel Lero: ‘Rezervacije pristižu polako. Na oporavak ćemo pričekati dvije do tri godine’

Hotel Lero: 'Rezervacije pristižu polako. Na oporavak ćemo pričekati dvije do tri godine'

Godina 2020. je iza nas. Naši sugrađani složit će se kako je bila prepuna izazova i događanja, uspona i padova, a pandemija koronavirusa odrazila se na svaki segment našeg života. Bili pojedinci ili poslovni subjekti, svi zbrajamo postignute rezultate koji su uslijed izostanka turističke sezone znatno skromniji nego dosadašnjih godina. Kako je ona protekla u Hotelu Lero ispričali su za DuList.

– 2020. godina je godina u kojoj je od svih sektora, najviše bio pogođen turizam. Očekivanja za 2020. godinu su bila velika s obzirom na broj potvrđenih ranih rezervacija, kojih je sve do kraja veljače bilo više nego prijašnjih godina. Pandemija, lockdown te strah od putovanja su rezultirali otkazivanjem rezervacija. Čak i popuštanjem mjera i otvaranjem granica, sezona je patila, jer kao što svi znamo Dubrovnik je prvenstveno avio destinacija. Samim otvaranjem granica nismo osjetili neki pomak. Gostiju koji su dolazili osobnim vozilima je bilo, ali ne u tolikoj mjeri.

Cestovna izoliranost Dubrovnika je i ovog puta došla na naplatu. Tek uvođenjem letova, prvenstveno iz UK-a i Njemačke situacija u hotelu se popravila, ali kao što znate to nije trajalo dugo i već krajem osmog mjeseca su uvedene restriktivnije mjere. Najveći broj noćenja u ovoj godini su ostvarili domaći gosti te se i u budućnosti nadamo da ćemo kao destinacija više pažnje posvetiti domaćem tržištu. Sljedeća najveća ovogodišnja emitivna tržišta su Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Poljska te Mađarska.

Avio destinacije kakva smo i mi su pretrpjeli najveću štetu. Avio industrija je također pretrpjela veliku štetu te se nadamo da će se uskoro oporaviti. Zbog epidemioloških mjera letjeli su poluprazni. Pad noćenja te prihoda je enorman, radi se o skoro 80 % te je u tim uvjetima jako teško funkcionirati. Teško je u ovom trenutku uopće prognozirati 2021. godinu. Rezervacije pristižu polako, vjerujem da će većina početi stizati u ožujku i travnju u ‘last minute’ što je do ove godine bilo nezamislivo. Ogroman pad je s tržišta Dalekog istoga koji nam je u pred i podsezoni bio od velikog značaja. Nadamo se da će cjepivo biti učinkovito i napokon zaustaviti pandemiju i samim time i veći optimizam kod putnika. Rezultate 2018. i 2019. ćemo morati pričekati najmanje dvije do tri godine – poručili su iz Hotela Lero.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist