Grad

Franković: ‘Djela generala Marinovića vrijedna su divljenja’

U povodu smrti zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, umirovljenog general-bojnika Nojka Marinovića, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji, prijateljima i suborcima.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

‘Poštovana obitelji, prijatelji i suborci,

vijest o odlasku dubrovačkog i hrvatskog viteza general-bojnika Nojka Marinovića, heroja obrane Dubrovnika, naša srca ispunila je neizmjernom tugom i žaljenjem.

Opraštamo se danas od istinskog domoljuba, nositelja veličanstvene obrane Grada u Domovinskog ratu i jednog od zaslužnih pojedinaca kojima dugujemo vječnu i duboku zahvalnost na daru slobode koju od tada uživamo.

U ratu i u miru, general Nojko Marinović bio je hrvatski vojnik s plemenitim vrijednostima tog poziva ugrađenim duboko u njegovoj nutrini. Odanost, odvažnost, požrtvovnost i ustrajnost samo su dio vrednota koja su ga krasile. Za svoj herojski angažman u obrani Dubrovnika i doprinos akciji oslobađanja hrvatskog juga, uz najveća državna odlikovanja, nagrađen je Nagradom Dubrovnika za životno djelo.

Bila je iznimna čast poznavati generala Nojka Marinovića, a iz njegovih riječi slušati o tim danima ponosa i slave bio je dar i privilegija. Kao što je to slučaj kod velikih ljudi, u njegovom pripovijedanju nikad nije bilo traga nadmenosti, isplivavala je samo razboritost i ljubav prema Domovini.

Vojnik u ratu i miru. Ni teškoj bolesti s kojom se dugo borio nije dao da ga porazi. Dostojanstveno se s njom nosio. No, svemu na ovom svijetu dođe kraj i ma koliko oproštaji bili teški, lakši su kad o ljudima govore njihova djela. A djela generala Marinovića vrijedna su divljenja.

Obitelji, prijateljima i suborcima general-bojnika Nojka Marinovića, u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime, izražavam najdublju sućut’, stoji u potpisu gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

POTVRĐENO Ante Vojvodić novi pročelnik za gradske financije

Dulist

Libertas osigurao dodatne polaske za Osojnik i Bosanku

Dulist

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija