Aktualno

Hotel Gruž s 15 milijuna kuna kredita kreće u gradnju doma za 48 umirovljenika

Nakon dobivanja suglasnosti Gradskog vijeća, Hotel Gruž kreditno će se zadužiti za 15 milijuna kuna radi rekonstrukcije i nadogradnje hotela u budući dom umirovljenika.
Radovi bi trebali početi početkom 2021. godine, a rok za završetak je 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Očekuje se kako bi investicija trebala biti privedena kraju polovicom 2022. godine. Nakon rekonstrukcije i nadogradnje dom će imati 16 jednokrevetnih, 13 dvokrevetnih i tri dvokrevetna apartmana, ukupno 48 kreveta. Dio garaže i krovište se ruši te se na postojećih 690 ‘kvadrata’ nadograđuje oko 620 ‘kvadrata’. Procjenjuje se kako se dom zaposliti 28 ljudi, a dio zaposlenika iskoristit će se i iz Hotela Gruž. Inače, kako bi dom mogao funkcionirati u planu je osnivanje ustanove koja će njime upravljati. Kreditom se neće pokriti i samo opremanje inventarom za što je prema procjenama potreban iznos od tri milijuna kuna vlastitih prihoda, donacija i subvencija Grada. Hotel Gruž kredit će vraćati iz vlastitih prihoda te po potrebi subvencija Grada koje će se moći pretvoriti u vlasničke udjele. Grad bi korisnicima ovog doma trebao subvencionirati tržišnu cijenu, a prijedlog je da ta subvencija bude 30 posto.

Pročitajte još

DAVORKO OBULJEN USKORO GUVERNER DISTRICTA 1913 Među rotarijancima nema imaginacije, a pogotovo ne taštine

Mia Njavro Banić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija