Aktualno

NEKI POHRLILI I BEZ NAJAVE ‘Zagužvalo’ ispred Porezne, sa strankama rade samo sat vremena

NEKI POHRLILI I BEZ NAJAVE 'Zagužvalo' ispred Porezne, sa strankama rade samo sat vremena

Nova mjera uzrokovala je suprotan učinak. Nastala je velika gužva ispred Porezne – napisao nam je naš čitatelj uz fotografije poprilično velikog reda sugrađana koji su ovog utorka čekali kako bi ušli u zgradu Porezne uprave. Dio njih poslove je obavljao i bočno preko prozora jednog od ureda. Provjerili smo s Poreznom upravom o kojoj je to novoj mjeri riječ te zbog čega je ovog utorka nastala tako velika gužva, a njihov odgovor na naš upit pristigao je u popodnevnim satima. Iz Porezne uprave su DuListu odgovorili kako se Područni ured Dubrovnik pridržava svih uputa Središnjeg ureda Porezne uprave i Upute Ministarstva pravosuđa i uprave od 2. studenog 2020. godine o mjerama za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave te uredima i drugim stručnim službama Vlade RH.

-U poslovnim prostorijama Porezne uprave uvedeno je uredovno radno vrijeme od jednog sata dnevno pa na taj način svoja prava i obveze porezni obveznici, odnosno poduzetnici i građani, mogu u iznimnim slučajevima, ako je to nužno potrebno, ostvariti i neposrednim dolaskom u prostorije Porezne uprave, uz prethodnu najavu. Svim strankama dana je mogućnost da ispune svoje obveze i ostvare svoja prava bez potrebe dolaska u prostorije Porezne uprave, Područnog ureda Dubrovnik ili ako isto nije moguće, uz prethodnu najavu, u uredovno vrijeme rada sa strankama od 10 do 11 sati. Iako se stranke, uglavnom, nisu prethodno najavile, iste su primljene te se postupilo po njihovim zahtjevima – istaknuli su u odgovoru.

Dakle, gužva je nastala jer su u tom kratkom radnom vremenu došli sugrađani koji nisu zakazali svoj dolazak. Iz Porezne uprave naglasili su još kako za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa radi neposredno sa strankama samo u iznimnim slučajevima.

-Radi zaštite zdravlja poreznih obveznika, poduzetnika, građana i službenika preporučuje se komunikacija s Ministarstvom financija, Poreznom upravom posrednim kontaktima: telefonom ili elektronički (dostavljanjem podnesaka poštom, putem e-mail adrese, putem sustava e-Porezne, podnošenjem elektroničkih obrazaca, putem rubrike ‘Pišite nam’ – naglasili su iz Porezne uprave.

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist