DuList IN

Hotel Grand ‘glumit’ će ruševinu iz Drugog svjetskog rata, a u Kupare stiže i Kate Winslet

Hotel Grand 'glumit' će ruševinu iz Drugog svjetskog rata, a u Kupare stiže i Kate Winslet

Osim turistima, Dubrovnik će u rujnu biti okupiran i filmašima. Bukirana su čak dva snimanja, a u grad bi trebala stići i oskarovka Kate Winslet. Reporterka Paula Klaić Saulačić za Dnevnik Nove TV provjerila je gdje će se sve snimati i koliko će Dubrovnik zaraditi.

Hotel Grand, ruševina iz 1991. u filmu će glumiti ruševine iz Drugog svjetskog rata. Tamo se sve polako priprema, svi koji rade na filmu jako su tajnoviti. Ono što se zna je da je to jedna od lokacija na kojoj će se snimati u drugoj polovici rujna. Film je to o legendarnoj ratnoj fotografkinji magazina Vogue, Lee Miller, koju će glumiti oskarovka Kate Winslet, navode s Nove TV.

U filmu glume i Jude Law i Marion Cotillard. Sredinom rujna kreće i snimanje hit serije Vikinzi Valhala. Riječ je o velikoj produkciji koja bi trebala zapošljavati i značajan broj domaćih ljudi. Producenti traže i nekoliko stotina statista, a prijave su još otvorene.

“Ja sam se prijavio za statiranje, nije bilo precizirano točno za što. Naveli su da traže dugokose plave muškarce, mislim da fizički odgovaram. Ali nije samo statiranje, zanima me i s produkcijske strane kako će se to izvesti u staroj gradskoj jezgri s ovolikim brojem turista”, govori Vlaho Bogoje iz Dubrovnika.

Iz grada poručuju kako su producenti dobro organizirani, ali mole i građane za razumijevanje u slučaju zatvaranja određenih lokacija. Dubrovnik već godinama ima cjenik za javne površine na kojima se snima. A to je tek dio prihoda.

“Vjerujem da će ti iznosi prijeći više milijuna za ova dva snimanja koja se odvijaju jedan za drugim, kada se zbroje sve usluge koje će se koristiti i svi troškovi koje će produkcijska kuća imati na području Dubrovnika”, zaključila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Snimat će se i u Kneževu dvoru, a samo bi institucija Dubrovački muzeji u dva tjedna snimanja trebala uprihodovati oko 400 tisuća kuna. Može li Dubrovnik uz ovolike gužve podnijeti i dvije produkcije unutar zidina? Mnogi već sada očekuju kaos.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist