Aktualno

HOĆE LI SE ZAPUŠTENI LJETNIKOVAC OBNOVITI? Supruga Danka Ćorića nova vlasnica Ville Rašica

Kako je DuList prvi donio u svome ovotjednom tiskanom izdanju, devastirana i već godinama zapu­štena Villa Rašica podno Petke ima novog vlasnika. Riječ je o zagrebač­koj tvrtki LC Acers projekt u vlasniš­tvu Linde Ćorić, inače supruge Danka Ćorića, poduzetnika čija je tvrtka PND Strategija 2019. godine kupila dubro­vačke Hotele Maestral. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, tvrtka Linde Ćorić, koja je prijavljena na istoj adresi kao Ćorićev Super sport, ali i PND Strate­gija, početkom godine upisala je pravo vlasništva nad ovom dubrovačkom nekretninom. Prethodno je, podsje­timo, ovaj renesansni ljetnikovac iz 16. stoljeća bio u rukama tvrtke Rašica projekt odvjetnika Davora Galetovića kojega se u javno-političkom prostoru povezivalo s Petrom Pripuzom, koji bi u rujnu trebao iznijeti svoju obranu na suđenju za tzv. Aferu Agram. Galetović se pak povezuje s aferom Krašograd.

Umiješala se i politika

Villa Rašica već desetljećima stoji zapuštena, a u fokus javnosti došla je u veljači 2018. godine kada su se zbog dolaska bagera i početka radova ‘na noge’ digli naši sugrađani apeliravši na devastaciju zida i renesansnog vrta ovog zakonom zaštićenom kulturnog dobra.

AFR

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je u prodaji od 4. kolovoza!

Pročitajte još

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

ODLIČNO! KUD ‘Stjepan Radić’ organizira učenje konavoske zdravice za djecu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija