Aktualno

HOĆE LI SE ZAPUŠTENI LJETNIKOVAC OBNOVITI? Supruga Danka Ćorića nova vlasnica Ville Rašica

Kako je DuList prvi donio u svome ovotjednom tiskanom izdanju, devastirana i već godinama zapu­štena Villa Rašica podno Petke ima novog vlasnika. Riječ je o zagrebač­koj tvrtki LC Acers projekt u vlasniš­tvu Linde Ćorić, inače supruge Danka Ćorića, poduzetnika čija je tvrtka PND Strategija 2019. godine kupila dubro­vačke Hotele Maestral. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, tvrtka Linde Ćorić, koja je prijavljena na istoj adresi kao Ćorićev Super sport, ali i PND Strate­gija, početkom godine upisala je pravo vlasništva nad ovom dubrovačkom nekretninom. Prethodno je, podsje­timo, ovaj renesansni ljetnikovac iz 16. stoljeća bio u rukama tvrtke Rašica projekt odvjetnika Davora Galetovića kojega se u javno-političkom prostoru povezivalo s Petrom Pripuzom, koji bi u rujnu trebao iznijeti svoju obranu na suđenju za tzv. Aferu Agram. Galetović se pak povezuje s aferom Krašograd.

Umiješala se i politika

Villa Rašica već desetljećima stoji zapuštena, a u fokus javnosti došla je u veljači 2018. godine kada su se zbog dolaska bagera i početka radova ‘na noge’ digli naši sugrađani apeliravši na devastaciju zida i renesansnog vrta ovog zakonom zaštićenom kulturnog dobra.

AFR

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je u prodaji od 4. kolovoza!

Pročitajte još

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija