Zanimljivosti

Hoće li nas “opasna ciklona” ohladiti?

Hoće li nas "opasna ciklona" ohladiti?

Velika i, kako je najavljuju, opasna ciklona (zasad, čudom, bez imena) ušla je u Hrvatsku, a hoće li uspjeti doći do Dubrovnika?

Karlovčani su već u četvrtak popodne osjetili prve udare ciklone, a lokalni pljuskovi i grmljavina, ponegdje i olujno nevrijeme s tučom i jakim vjetrom, trebali bi u najvećem obimu stići u petak popodne.

Internetska stranica Meteoalarm upozorava na najveći udar u području zagrebačkog i karlovačkog područja, a osim Hrvatske, na udaru bi trebali biti i Slovenija, Mađarska te Srbija. Tijekom petka temperature zraka mijenjat će se od jutarnjih 18 do 23 do dnevnih 33 do 38, a na večer se očekuje pad ispod 20 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod procijenjuje kako ova ciklona ipak neće dosegnuti južni Jadran. Točnije, promašit će ga. Na sjevernom Jadranu se najavljuju česte pojave kiše, tuče, jakog vijetra, pa i pijavica.

Dakle, prema svemu sudeći, na dubrovačkom području možda će tek doći do neznatnog smanjenja temperature zraka, a vrijedi reći kako internetska stranica Weather Underground daje 20 posto šanse za kišu u subotu.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist