Politika

HNS: Za letke protiv Vlahušića je kriva lista Srđ je Grad!

HNS: Za letke protiv Vlahušića je kriva lista Srđ je Grad!

Nakon što su jutros po Gradu osvanuli letci usmjereni protiv HNS-ovog Andra Vlahušića, ta stranka poslala je priopćenje u kojem krivnju za njih svaljuje na listu Srđ je Grad. Tekst priopćenja prenosimo u cjelosti.

Obzirom na letke koji su jutros osvanuli u dijelu Dubrovnika koji se nalazi u blizini novoobnovljenih Lazareta, dužni smo javnosti objasniti kontekst u kojem su leci nastali kao i manipulacije koje se, uz uvredljiv ton, na njima nalaze.
KGLB „Srđ je Grad“ ovim se lecima želi iskupiti za politički promašen potez glasovanja protiv dubrovačkog proračuna te time u kontekst neizglasavanja proračuna stavlja izjavu gradonačelnika o eventualnim posljedicama nepovoljne arbitraže za javnu garažu, što je manipulacija obzirom kako gradonačelnikovu izjavu o jednoj temi vezuju uz kontekst druge teme.
Podsjetimo, gradonačelnik je, govoreći o nužnosti sklapanja nagodbe o garaži, rekao da će, ako se vijeće raspusti i nitko ne bude mogao provesti nagodbu, doći do arbitraže koja Grad Dubrovnik može dovesti u situaciju da mora platiti više od 200 milijuna kuna pa će u tom slučaju biti ugrožene i plaće proračunskih korisnika među kojima su vrtići, muzeji, ustanove u kulturi, Vrtlar i drugi.
Shvativši da su svojim rušenjem gradskog vijeća vijećnici liste „Srđ je Grad“ doveli Grad Dubrovnik u poziciju da neće imati tko za njega postići nagodbu te da je arbitraža izvjesna, a njen ishod potencijalno vrlo opasan, odlučili su manipulacijom i lecima opravdati svoj neodgovoran i štetan potez. Na njihovu žalost, građani to znaju i leci neće promijeniti njihovu svijest kako je za Grad bolje da ima demokratski izabrano Gradsko vijeće i demokratski izabranog gradonačelnika koji će, u ime građana, donositi odluke.
Osim toga, posebno bitno je naglasiti kako su rušenjem mandata Gradskom vijjeću, vijećnici s liste „Srđ je Grad“ doveli Grad Dubrovnik u poziciju da ne može do travnja 2015. prihvatiti Kulturnu strategiju koja je preduvjet predaji kandidature za Europsku prijestolnicu kulture.
Obzirom kako će rok za to proteći 17. travnja, a novi se sastav vijeća do tog roka neće moći konstitiuirati niti donijeti strategiju koja u ovom trenutku još nije gotova, sasvim je jasno kako je ponašanjem „Srđevaca“ Dubrovnik propustio napraviti najveći kulturni iskorak u svojoj novijoj povijesti još od osnivanja Dubrovačkih ljetnih igara.
Da paradoks bude veći i kako bi se njihove rušilačke namjere do kraja ogolile, javnost treba upoznati da na projektu „Dubrovnik – europska prijestolnica kulture“ rade uglavnom aktivisti i simpatizeri nekadašnje građanske inicijative Srđ je Naš.
Time su dokazali kako im je jedini interes biti protiv svega i rušiti sve, čak i kada rade u korist vlastite štete. Drugo, naime, ne znaju, obzirom da, prema vlastitom priznanju nisu dali niti jedan amandman na proračun kojeg su rušili.

 

HNS-ovci su na kraju propćenja ‘zalijepili’ i poveznicu na Youtube video


 

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist