Politika

HDZ ‘OPLEO’ PO SDP-U ‘Barač je treći put izdao interese Grada’

HDZ 'OPLEO' PO SDP-U 'Barač je treći put izdao interese Grada'

Iz Gradske organizacije HDZ-a reagirali su na jutrošnje priopćenje predsjednika GO SDP-a Jadrana Barača u kojem je ustvrdio kako Konzervatorski odjel nije nadležan za dodjelu suglasnosti za postavljanje bankomata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Nevjerojatno zvuči, ali istinito i dokumentirano više puta kako svaki put kada vijećnik Barač treba izabrati stranu Grad ili privatni investitor vijećnik Barač bira privatni investitor. Vrlo vjerojatno će na ovu reakciju vijećnik Barač reći da HDZ opet manipulira međutim, podsjetimo kod teme vezane za naplatu koncesijske naknade za žičaru jedini vijećnik u Gradskom vijeću koji je bio na strani Excelsa nekretnine bio je vijećnik Barač.

Nadalje kod pitanja treba li Grad kupiti dionice UTD Raguse ili isto treba prepustiti da otiđe u privatne ruke zanimljivo jedini vijećnik koji je bio protiv kupnje navedenih dionica ponovno je bio vijećnik Barač. Kod pitanja bankomata na sjednici Gradskog vijeća zalagao se za uklanjanje bankomata, ali istovremeno je tvrdio kako će Odluka Grada biti neprovediva. Sada kada se Odluka Grada pokazuje i te kako provediva vijećnik Barač od jednom postaje zaštitnik svih onih koji su postavili bankomate u svoje prostore, a bez prethodne suglasnosti konzervatora.

Isti onaj vijećnik koji bi trebao braniti i čuvati interese Grada treći put iste te interese izdaje. Postavlja se pitanje tko je nagovorio vijećnika Barača da promjeni svoj stav i da postane zaštitnik nelegalno postavljenih bankomata u povijesnoj jezgri. Možda bi se na svakoj sjednici trebala ponavljati prisega vijećnika kako bi Barač utvrdio gradivo te se u konačnici i on sam u budućnosti zalagao za Grad, a ne privatne investitore – stoji u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist