Aktualno

HAJDAŠ DONČIĆ: Početak gradnje Pelješkog mosta početkom 2016. godine

HAJDAŠ DONČIĆ: Početak gradnje Pelješkog mosta početkom 2016. godine

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je danas za dnevnik Nove TV kako će gradnja Pelješkog mosta početi početkom 2016. godine, no kako sve ovisi o javnom natječaju.
-Vjerujem koncem godine ili početkom slijedeće, sve ovisi o javnom natječaju. Ovog puta stvarnog mosta, jer je novac osiguran sufinanciranjem od strane EK. Ostatak novca osigurava Vlada RH, odnosno Hrvatske ceste. Dakle, nema lažnih gradilišta, nema predizbornih kirbaja i belaja, nego zajednički novac koji mi uplaćujemo u europsku blagajnu za povezivanje hrvatskog juga.
Na upit jesu li Hrvatske ceste pripremile dokumentaciju, ministar je odgovorio:
-Dokumentacija će do trenutka raspisivanja natječaja biti spremna. Većina dokumentacije je spremna. Do kraja rujna i početka listopada se očekuje završetak izrade studije utjecaja na okoliš, dakle novom metodologijom, a samim tim je finalizirana sva dokumentacija koja je potrebna i koja zadovoljava, reći ću, zahtjevne uvjete, ako želite neki projekt kandidirati od strane zajedničke blagajne. To je ono o čemu cijelo vrijeme pričamo, za pripremu projekta nam je potrebno dvije do tri godine, bilo da je to u njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, dakle bilo kojoj ćlanici Eu. Tako se to radi, nema nikakvih lažnih obećanja, a isto tako nema nikakvih budućih deficita i zaduživanja, kao što je to bilo u nekim prošlim vremenima.
Upitan kad će, ako se počne graditi most, on biti otvoren, Hajdaš Dončić je odgovorio:
-Dvije i pol do tri godine od početka radova potrebno je da taj most bude finaliziran. Od sklapanja ugovora, maksimalno tri godine, izvođač radova, dakle građevinska tvrtka koja će raditi most, u ugovoru će joj biti da do tad mora završiti Pelješki most – rekao je Dončić.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist