Aktualno

DONOSIMO TOP 5 dubrovačkih ugostitelja po zaradi

DONOSIMO TOP 5 dubrovačkih ugostitelja po zaradi

U samom vrhu dubrovačkog ugostiteljstva, ako je suditi po neto dobiti iz 2014. godine, našlo se pet tvrtki, koje posluju u djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, a koje se povezuju s četiri svima znana imena. DuList je, naime, odlučio napraviti listu Top 5 dubrovačkih ugostitelja na temelju neto dobiti iz prošle godine, a sukladno podatcima s portala Boniteti.hr. Tako se na listi našlo pet tvrtki, koje su zajedno u 2014. godini ostvarile neto dobit od skoro 20 milijuna kuna.
Prva dva mjesta na našoj ljestvici zauzimaju tvrtke koje su povezane s poduzetnikom Erihom Kolakom, koji je sve do nedavno, barem što se šire javnosti tiče, bio potpuno nepoznato ime u Dubrovniku. Naime, nakon što se iz posla s ekskluzivnim restoranom Nautika na Brsaljama krajem prošle godine povukao poznati dubrovački ugostitelj Mato Đurović, na scenu je stupio samozatajni Kolak koji je do tada vodio restoran Dubravku na Pilama. Kolak je ujedno i vlasnik restorana Panorama na Srđu, a od ove je godine i vlasnik Gradske kavane što ga čini apsolutnim ‘vladarem ugostiteljstva’ u Dubrovniku. No, treba spomenuti kako je s poslovanjem Nautike i Gradske kavane počeo tek nedavno.

Kolak na vrhu
Prema podatcima portala Boniteti.hr, u prošloj godini dvije su tvrtke povezane s Kolakom ostvarile najveću neto dobit na području Dubrovnika, a za djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane. Na prvom mjestu je tvrtka Nautika d.o.o., čiji je član uprave, uz Maria Raiča i Iva Dobroslavića, upravo Kolak. Nautika d.o.o. je u prošloj godini tako ostvarila neto profit u visini od 6.604.000 kuna. Ipak, u 2013. godini zarada Nautike d.o.o. bila je veća nego lani te je iznosila 8,6 milijuna kuna, dok je u 2012. godini profit bio na razini od nešto malo više od 4 milijuna kuna. Broj zaposlenika u prošloj godini bio je 65, godinu ranije Nautika je zapošljavala 56 ljudi, a 2012. godine ta je brojka bila 60.
Na drugom mjestu Top 5 tvrtki u djelatnostima restorana je Global Nautika d.o.o., tvrtka Eriha Kolaka, a koja se u sudskom registru vodi kao osnivač ranije spomenute Nautike d.o.o. Global Nautika tako je lani zaradila iznos od 6.600.700 kuna. Godinu dana ranije Global Nautika ostvarila je neto dobit u visini od 7,6 milijuna kuna.
Treće mjesto naše ljestvice zauzima tvrtka ćete doznati u tiskanom izdanju DuLista, kao i preostale aktere naših TOP 5.

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist