Grad

Gužve sve veće, gostiju sve više, brza cesta do Čilipa izgubljena u birokraciji

Nove investicije u Župi dubrovačkoj, neprestan razvoj dubrovačke zračne luke, gotovo dvoznamenkasta povećanja broja gostiju koji stižu na jug Hrvatske na godišnjoj razini samo su neki od razloga zbog kojih svakim danom postaje sve jasnije i jasnije koliko je neophodna brza cesta koja spaja Dubrovnik i zračnu luku u Čilipima.

Riječ je o projektu koji je kroz godine doživio nekoliko izmjena i različitih najava, a u jednoj od verzija trebao nastavljati na Jadransko-jonsku autocestu. Svim tim varijantama zajednička je jedna stvar – o boljoj povezanosti Dubrovčani slušaju već godinama.

Gužve sve veće, planova sve manje?
Kako se veliki dio planova u RH radi od repa prema glavi umjesto obrnuto, tako je i ova brza cesta započeta praktički od kraja, odnosno dionice Plat – Čilipi, svog valjda najužeg dijela. Na predstavljanju rješenja koje se odigralo u prosincu 2013. godinu žitelji Konavala čije su kuće na putu cesti na Zvekovici su obaviješteni kako će se njihovi domovi rušiti , a sve primjedbe i prijedlozi za izmjenom trase su ignorirarane. Kako tada tako i danas, gotovo dvije godine kasnije nadležni u potpunosti ignoriraju dvije stvari – potrebu za takvom cestom i zahtjeve za izmještanjem trase koje su podnijeli kako stanovnici Konavala i predstavnici Općine Konavle, tako i nadležni u općini Župa dubrovačka.
Na naš upit, odgovor iz Hrvatskih cesta čekali smo tri tjedna, a tada nam je poručeno kako konačna varijanta projekta nije izabrana?!

Više o ovoj temi možete pročitati u tiskanom broju DuLista, koji se od 9. rujna nalazi na kioscima.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija