Grad

BACANJE NOVCA U VJETAR Kupovanje glasova preko dječjih leđa

Upotreba djece u reklamne svrhe nije ništa novo, a upotreba potreba djece u političke predizborne svrhe postala je vruća tema dubrovačkog javnog života u posljednjih nekoliko mjeseci.

Naime, nakon što je HDZ kroz svoj predizborni program najavio besplatne udžbenike za sve dubrovačke osnovnoškolce, konstelacija snaga u Gradskom vijeću omogućila im je i provedbu tog programa. Nedugo zatim, mladež jedne druge stranke, točnije HNS-a poslala je priopćenje za medije u kojem ističu kako su skupili ni manje ni više nego tisuću potpisa građana za financiranje besplatnih knjiga za učenike srednjih škola. I dok se i jedni i drugi na ovaj način natječu u stvaranju ‘moj je tata jači’ percepcije u javnosti nikome očito nije palo na pamet stati i zapitati se ima li takvo razmetanje s javnim novcem ikakvog smisla?

Izbore pred političare
Uz veliki broj obitelji koji zaista imaju potrebu za subvencijom u smislu besplatnih udžbenika, uključivanjem ama baš svih osnovnoškolaca bacilo se u vjetar jako puno novca koji je mogao biti usmjeren u puno bolje i korisnije svrhe.
– Ove godine kupljeno je oko 3200 kompleta knjiga i za tu svrhu utrošeno je više od 2,77 milijuna kuna – odgovorio je na naš upit pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić koji je naš upit odgovorio kako osobno smatra da bi svaka mjera, pa tako i ova morala za sobom povlačiti imovinski cenzus.

Više o ovoj temi možete pročitati u tiskanom izdanju DuLista, koji je od 9. rujna u prodaji.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija