Grad

BACANJE NOVCA U VJETAR Kupovanje glasova preko dječjih leđa

BACANJE NOVCA U VJETAR Kupovanje glasova preko dječjih leđa

Upotreba djece u reklamne svrhe nije ništa novo, a upotreba potreba djece u političke predizborne svrhe postala je vruća tema dubrovačkog javnog života u posljednjih nekoliko mjeseci.

Naime, nakon što je HDZ kroz svoj predizborni program najavio besplatne udžbenike za sve dubrovačke osnovnoškolce, konstelacija snaga u Gradskom vijeću omogućila im je i provedbu tog programa. Nedugo zatim, mladež jedne druge stranke, točnije HNS-a poslala je priopćenje za medije u kojem ističu kako su skupili ni manje ni više nego tisuću potpisa građana za financiranje besplatnih knjiga za učenike srednjih škola. I dok se i jedni i drugi na ovaj način natječu u stvaranju ‘moj je tata jači’ percepcije u javnosti nikome očito nije palo na pamet stati i zapitati se ima li takvo razmetanje s javnim novcem ikakvog smisla?

Izbore pred političare
Uz veliki broj obitelji koji zaista imaju potrebu za subvencijom u smislu besplatnih udžbenika, uključivanjem ama baš svih osnovnoškolaca bacilo se u vjetar jako puno novca koji je mogao biti usmjeren u puno bolje i korisnije svrhe.
– Ove godine kupljeno je oko 3200 kompleta knjiga i za tu svrhu utrošeno je više od 2,77 milijuna kuna – odgovorio je na naš upit pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić koji je naš upit odgovorio kako osobno smatra da bi svaka mjera, pa tako i ova morala za sobom povlačiti imovinski cenzus.

Više o ovoj temi možete pročitati u tiskanom izdanju DuLista, koji je od 9. rujna u prodaji.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist