Zanimljivosti

Gustaju li vas Držićevi kišobrani?

Dom Marina Držića predstavio je Držićeve kišobrane – finalne proizvode istoimene likovne radionice i nove artikle u muzejskoj suvenirnici. Višemjesečna likovna radionica ‘Držićevi kišobrani’ održala se početkom 2020. godine pod vodstvom akademskih slikara i profesora likovne kulture Rajne Inić i Ivana Peraka. Na radionici je sudjelovalo dvadeset i sedam polaznika, djece starije od dvanaest godina. Bili su podijeljeni u tri grupe, a svaka grupa je osmislila i realizirala jedan od tri dizajna kišobrana.

blank

-Polaznici su potom oslikavali po jedno od ukupno devet polja (centralno polje i osam stranica) tehnikom marker flomastera na hamer papiru. Gotove skice su se otisnule na kišobrane u hrvatskoj tvornici VIS Varaždin. Nadamo se kako će Dubrovnik, njegove kuće, palače, ulice, krovovi i kameni detalji u crnoj, crvenoj i plavoj boji oživljavati kišne dane ne samo u našem Gradu, već i šire.

Čim se za to steknu uvjeti, Dom Marina Držića organizirat će izložbu radova polaznika likovne radionice ‘Držićevi kišobrani’ gdje će se uz kišobrane izložiti i autorske skice sudionika – naglasili su iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu okupila više od 30 malih polaznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija