Zanimljivosti

Gustaju li vas Držićevi kišobrani?

Dom Marina Držića predstavio je Držićeve kišobrane – finalne proizvode istoimene likovne radionice i nove artikle u muzejskoj suvenirnici. Višemjesečna likovna radionica ‘Držićevi kišobrani’ održala se početkom 2020. godine pod vodstvom akademskih slikara i profesora likovne kulture Rajne Inić i Ivana Peraka. Na radionici je sudjelovalo dvadeset i sedam polaznika, djece starije od dvanaest godina. Bili su podijeljeni u tri grupe, a svaka grupa je osmislila i realizirala jedan od tri dizajna kišobrana.

blank

-Polaznici su potom oslikavali po jedno od ukupno devet polja (centralno polje i osam stranica) tehnikom marker flomastera na hamer papiru. Gotove skice su se otisnule na kišobrane u hrvatskoj tvornici VIS Varaždin. Nadamo se kako će Dubrovnik, njegove kuće, palače, ulice, krovovi i kameni detalji u crnoj, crvenoj i plavoj boji oživljavati kišne dane ne samo u našem Gradu, već i šire.

Čim se za to steknu uvjeti, Dom Marina Držića organizirat će izložbu radova polaznika likovne radionice ‘Držićevi kišobrani’ gdje će se uz kišobrane izložiti i autorske skice sudionika – naglasili su iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

M-LJETOVANJE 2021. Tratajte se odmorom na Odisejevom otoku

Dulist

Art radionica Lazareti otvara radionicu kreativnog pisanja

Dulist

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 90 GODINA Miro Rakela pobjednik prve biciklističke utrke u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija