Sport

GRUŠKI SPEKTAKL U srijedu navijamo za Jugaše!

Nakon što je dva puta odgođena, u srijedu navečer konačno će se odigrati utakmica 3. kola PH Jug Adriatic osiguranje – Jadran ST. U derbi utakmici dvije jake momčadi borit će se za titulu najbolje. U Gružu se očekuje pravi spektakl jer se radi o dva kluba koja su prošle godine igrala finala domaćih natjecanja (Prvenstvo i Kup Hrvatske), a isto se očekuje i ove sezone. Nadalje, to su i dva kluba sudionika ovosezonske Lige prvaka. Slijedi dakle okršaj Jug Adriatic osiguranja i Jadrana.

– Ova sezona nam je počela, tako ispada, s nekim malim zakašnjenjem. Ne sjećam se kada smo odigrali samo tri utakmice do početka studenoga – rekao je Maro Joković za Hrvatski vaterpolski savez te dodao – Zato nismo imali prilike za vidjeti koje sve stvari treba poboljšati, ispraviti. Ove utakmice koje smo imali, protiv Solarisa i Mladosti, su bile dobro otvaranje sezone. Sada slijedi puno jači i intenzivniji niz. Imat ćemo samo u ovom mjesecu i dvije utakmice Lige prvaka, pa turnir Premier lige, dva derbija s Jadranom. Još dakle nismo posve sigurno dokle možemo, koji nam je limit. S druge strane, igramo protiv momčadi koja je drugu godinu već skoro pa nepromijenjena, dobro uigrana, bez većih izmjena, za razliku od nas. Pratili smo ih, dobro su ‘pokriveni’, dobro izgledaju, tako da neće biti nimalo lagano, ističe Joković. Ipak, ono što se dobro čini kod Dubrovčana je da obrambeno jugaši djeluju dobro. Protiv Solarisa primljena samo 3 gola, od Mladosti 8…

-Da, ali je činjenica da ipak nismo imali pravi test da bi znali koliko je ta obrana dobra. Neke stvari pokušavamo. Ipak, u sljedećih mjesec dana uz puno teških utakmica imamo i borbe za prva dva trofeja, Superkup i Kup, dakle… nemamo baš puno prostora za manevar. Ono što je dobro da je što se fizičke spreme tiče ostvarena dobra baza, a ovo je ujedno i boksačkim rječnikom tek prva runda. Borba će biti dugačka, puno je rundi do kraja, ima vremena za ‘uboksavanje’, zagrijavanje, ne valja baš sve ni pokazati odmah – zaključuje Joković za HVS. 

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist