Sport

Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu se nalazi 26 igrača koji konkuriraju za turnir. Prvu utakmicu Hrvatska igra 23. studenog protiv Maroka, četiri dana kasnije s Belgijom te 1. prosinca s Kanadom, prenosi Index.

Vratari: Livaković, Ivušić, Grbić
Obrana: Gvardiol, Lovren, Sosa, Juranović, Šutalo, Vida, Erlić, Stanišić, Barišić
Vezni red: Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer, Vlašić, Sučić, Jakić
Napad: Perišić, Petković, Kramarić, Budimir, Livaja, Oršić

Prije devet dana Dalić je predstavio javnosti širi popis kandidata. Na tom su popisu bila 34 igrača, što znači da ih je danas osam otpalo. S toga popisa otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić, veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

Dalić je nakon objave popisa rekao: ‘Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni. Deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije. Prva će biti najvažnija.’

Izbornik je imao napadačke dileme i odlučio se na Antu Budimira umjesto Antonija Mirka Čolaka: ‘Antonio Čolak je dobar igrač. Ja to poštujem. Napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj kad nam treba presing, skok-igra i trka. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda bi dva ili tri imena bila drugačija’. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist