Zanimljivosti

Gruda za vikend centar mažoreta i twirlinga

Gruda za vikend centar mažoreta i twirlinga

Twirlingaši iz cijele Hrvatske u kadetskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, solo s jednim štapom, otvorili su brojna događanja tijekom mažoret vikend u Konavlima.

Skoro 900 natjecatelja iz 28 hrvatskih gradova u Konavlima će sudjelovati na 16. prvenstvu Hrvatske u mažoret plesovima i 12. prvenstvu Hrvatske u twirlingu.

– Iznimno smo ponosni što imamo priliku biti domaćini najvećem natjecanju do sada održanom u Konavlima. Zahvaljujem stoga i Hrvatskom savezu mažoretkinja i Hrvatskom twirling savezu, ali i našim vrijednim Cavtatskim mažoretkama koje su ovo natjecanje i dovele u Konavle – istaknuo je načelnik općine Konavle Luka Korda.

Među natjecateljima koji su stigli u Konavle su i brojni osvajači medalja na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima. Tihomir Bendelja iz Ludbrega, svjetski seniorski prvak s nedavno održanog svjetskog prvenstva u Švicarskoj, svojim je dosadašnjim radom, uspjesima i nastupima na televiziji uvelike promovirao twirling kao izuzetno atraktivnu i zahtjevnu disciplinu.

– Pojavljivanje na TV-u u prvom je redu bilo s ciljem promoviranja twirlinga, jer ovaj sport zaista zaslužuje pažnju. U Švicarskoj sam osvojio prvo i drugo mjesto, a ovo državno natjecanje nam je kvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. U međuvremenu me očekuju brojni seminari u Amsterdamu, pa potom i u Rumunjskoj… Konkurencija? Francuzi i Nizozemci na europskom natjecanju, a na svjetskom AmeriKanci, to su trenutačno izuzetno kvalitetni natjecatelji, ali sad sam na svjetskom pobijedio dva Amerikanca pa se nadam da ću tako i nastaviti… – kaže kroz smijeh Tihomir Bendelja te dodaje da je natjecanje u Konavlima tek krenulo, ali se nada najboljem i za sebe i za cure koje ja trenira.

Svečano otvorenje predviđeno je večeras u 19 sati u sportskoj dvorani na Grudi. I subota 28. travnja i nedjelja od 9 sati ujutro donose cjelodnevne nastupe twirlingaša i mažoret timova, uz kraće stanke za objed.
 

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist