Aktualno

GRAND GOURMET Zlato i tri bronce za učenike Turističke i ugostiteljske škole

Na devetom izdanju međunarodnog natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmet koje se održalo u Splitu i Podstani od 14. do 18. studenog učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojili su zlato i tri bronce.

Manifestaciju Grand Gourmet organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), a prilika je to da se konobari, baristi, barmeni, turističko ugostiteljske škole i najbolji timovi hotela i restorana okušaju u nizu natjecateljskih vještina. Natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.

Prvo mjesto i zlatnu medalju s natjecanja donosi nam Alessandro Antonio Bratoš uz mentora Valentina Vrdoljaka u kategoriji Vina i alkoholna pića.

Brončane medalje u kategoriji Sinkronizirano postavljanje stola i posluživanje/servis, mentor Ljiljana Prce osvojio je tim u sastavu Petra Bandžar, Luka Jerkić i Marin Hozić, u kategoriji Natjecanje barmena kratko piće osvojio je Stijepo Antunica, mentor Valentino Vrdoljak i u kategoriji Natjecanje barista Marko Marasović, mentor Ivica Eljuga.

Čestitamo svim učenicima na osvojenim nagradama, kao i njihovim mentorima profesorima i želimo im mnogo uspjeha u budućem radu.

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Parking kod Robne kuće ‘Srđ’ bit će privremeno onemogućen!

Dulist

NAPETO PROGLAŠENJE Petar Šegedin nije superfinalist Superstara

Dulist

[FOTO] Adventska atmosfera na Stradunu uz Četiri tenora

Dulist