Grad

Gradu suglasnost Ministarstva za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

blank

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dalo je Gradu Dubrovniku suglasnost na idejno rješenje za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Mokošica, kojim se potvrđuje da je isto izrađeno u skladu s normativima Ministarstva.
-Predmetnim zahvatom osiguravaju se infrastrukturni uvjeti za prelazak i Osnovne škole Mokošica u jednu smjenu. Naime, nakon završetka novog objekta OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake kojim i ova škola prelazi u jednosmjenski režim nastave, OŠ Mokošica je posljednja dubrovačka škola u kojoj se nastava odvija u dvije smjene. Rekonstrukcijom i dogradnjom novih 18 učionica s kapacitetom 28 učenika po učionici, knjižnice, blagovaonice i kuhinje s pratećim sadržajima OŠ Mokošica moći će primiti 952 učenika u 34 razredna odjeljenja prema režimu nastave u jednoj smjeni – navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju za javnost.
Dodaju i kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja također navodi da je rekonstrukciju i nadogradnju škole prema idejnom rješenju moguće financirati bespovratnim sredstvima iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole’ Ministarstva i to u postotku od 100 posto.
-Grad Dubrovnik sustavno radi na unapređenju sustava osnovnoškolskog obrazovanja, a ističe se kontinuirana kapitalna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, programe i uvjete rada. Pri tome osiguranje uvjeta za odvijanje nastave u jednoj smjeni treba istaknuti kao primarni strateški cilj – zaključuju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ O NOVOM ZAKONU, REKATEGORIZACIJI… Ne smijemo dozvoliti da kapital pobijedi demografiju!

Dulist

Grad dobio bespovratna sredstva za izgradnju Centra za starije osobe ispod bolnice

Dulist

[DA SE NE ZABORAVI] Obilježavamo 32. obljetnicu napada na Dubrovnik

Dulist