Aktualno

Gradu se stislo jer komunalci ne rade svoj posao!

Gradu se stislo jer komunalci ne rade svoj posao!

Kako bi pomogli našim građanima u rješavanju njihovi komunalnih problema, o kojima su godinama upozoravali gradsku vlast koja se na njih oglušivala, pokrenuli smo još početkom ožujka akciju

"Pokrenimo gradsku upravu u rješavanju komunalnih problema", te otvorili svoje telefone i mailove za pritužbe građana.

Gradska uprava krenula je za nama rješavati probleme, no nije nas uspjela stići. Očito su komunalni problemi u Dubrovniku preveliki. Jedino što su napravili jest sanacija, odnosno krpanje asfalta u Ulici Iva Vojnovića, a sve drugo, rekli su nam, napravit će se. Valjda do izbora. A izbori su jako blizu, za godinu dana. Očito je naša gradska uprava shvatila, kako u ovo doba recesije kada su svi veći obećavani projekti zastali, ono jedino što može privući koji glas više na izborima jest zakrpiti koju rupu na ulici.

Gradska uprava shvatila je da su se odjednom našli zatrpani upitima, prijedlozima, sugestijama koji im baš ne odgovaraju. Kako bi držali situaciju pod svojom kontrolom, Grad Dubrovnik je na jednom od dubrovačkih portala pokrenuo sličnu akciju. A čak će dijeliti besplatne abonamente za Lokrum onima koji postave najbolje pitanje. Vjerojatno ono koje im bude najviše odgovaralo!

DuList nastavlja ukazivati na probleme bez dijeljenja ikakvih nagrada i bez 'potpore' Grada. Jer to je naša dužnost, isto kao što je dužnost gradske uprave i komunalnih redara obavljati posao za koji su plaćeni.

A naši građani prepoznali su ovu akciju, te nam svakodnevno šalju mailove i kontaktiraju nas kako bi zajedno riješili njihove probleme. Na njihove pritužbe izlazimo na teren i ukazujemo na navedene propuste, a odgovore tražimo od gradske uprave.

Podsjetimo na što smo sve upozorili gradsku upravu:

Sve je počelo kada smo ukazali na veliku rupu na malom trgu Gomili u povijesnoj jezgri Dubrovnika, u Ulici ispod Minčete. Rupu, koja je tu bila nekoliko godina, ubrzo su zakrpali radnici Građevinara, a po nalogu gradske uprave. Upozorili smo i na potpornji zid u toj ulici, koji se nagnuo i prijeti urušavanjem, a zapravo se čeka izrada projekta za njegovu temeljitu obnovu.

Upozorili smo i na razrovanu Ulicu od izvora u Mokošici, ispred Eko-centra kao i na nepostojanje ograde u Eko-parku.

No, ni tu nismo stali. Vođeni upravo Vašom informacijom, komunalni redari posjetili su plažu Šunj, i utvrdili kako koncesionar Josip Mojaš, prilikom uređenja plaže Šunj, nije izvršio devastaciju plaže, za što su ga optuživali pojedini Lopuđani. Posjetivši ga, ukazali smo da je riječ samo o uređenju plaže, a nakon pozitivne ocjene komunalnih redara, on je odahnuo.

Pred ovu turističku sezonu, upozorili smo da lica našeg Grada, ulazi s Kantafiga i Ilijine glavice, nisu adekvatno uređeni.

Upozorili smo i na niz loše asfaltiranih ulica u Gradu, poput Liechtensteinovog put, Ulice bana Josipa Jelačića, Marka Marojice, Iva Vojnovića, Puta od Republike te Puta od Nuncijate.

Podsjetili smo da je naša zelena oaza Petka i dalje nezaštićena od požara, premda se još prošle godine govorilo kako će krenuti projekt izgradnje hidrantske mreže.

Ukazali smo i na veliki gruški problem, a to su klupe, pročelja zgrada i kante smeća pune grafita, na neuređene arle i ambalažu razasutu po parku.

Pisali smo i o izmetu koje za sobom ostavljaju kućni ljubimci po Bogišićevu parku i Liectensteinovom putu.

Što se pak tiče Ulice bana Josipa Jelačića, poznatije kao Bourbon, ukazali smo na česte požare kontejnera od smeća, nepropisno parkiranje automobila i motocikla u toj ulici, kao i na zastarjelu javnu rasvjetu i ispucale pale.

Ukazali smo i na opasnost koje u Ulici Iva Vojnovića predstavljaju pješački prijelazi do kojih su ocrtana parkirna mjesta, što je protivno zakonu.

Na nepostojanje nogostupa na Putu od Republike, nepostojanje pješačkog prijelaza na izlazu iz Nuncijate, zbog čega su u opasnosti djeca koja tamo žive, kao i na postojanje nelegalnog građevinskog deponija poviše Crkve gospe Nuncijate te na mnogo, mnogo toga.
 

Pišite nam!
Ukoliko i Vi imate komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, pišite nam na info@dulist.hr ili se javite na broj telefona 020/350 670. Rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist